Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here:
3e DDT Jeugdtoernooi Afdrukken E-mail
Sunday 21 February 2010
Het begint al een echte traditie te worden. De vrijdag na Carnaval wordt er lekker geschaakt door de jeugd tijdens het DDT Jeugdtoernooi. Dit jaar mochten we 55 kinderen verwelkomen. Uiteindelijk won Tommie van Moorsel de A/B- categorie, voor Stan Cortenach en Roel Oosterling.
Thomas Kools was de sterkste in de C-categorie en bleef Daan Cortenach en Robin Verhoeven voor.
De D-categorie was een prooi voor Dane Cvetkovic. Sourav Bhattacharjee (E-spelertje!) bleef Ashley Parren voor.
In de jongste categorie (E) eindigde Thijs Crone bovenaan met 6½ punt. Kritin Motamarri en Darshil Kapadia werden twee en drie.
Alle uitslagen zijn terug te vinden op deze site.
De foto's zijn terug te vinden in de fotogalerij.
 
Basisscholenkampioenschap district Tilburg 2010 Afdrukken E-mail
Sunday 07 February 2010

Onder leiding van Tom Leermakers, geassisteerd door andere jeugdleiders, werd vandaag in Oisterwijk het jaarlijkse basisscholenkampioenschap van het district Tilburg gehouden.  OBS De Heerevelden (Tilburg) was oppermachtig en won al zijn wedstrijden. De broers Baselmans (3 stuks) en Mathieu (2 exemplaren) stonden in 8 ronden samen slechts 5 bordpunten af. Basisschool De Doelakkers uit Hilvarenbeek werd tweede, met slechts een half bordpuntje meer dan het eerste team van De Tovervogel uit Oisterwijk. Prijzen voor de beste spelers per bord waren voor resp. Luuk Baselmans (bord 1), Jelle Mathieu (2), Sam Baselmans (3) en Joris Vedeler (4). Zo nam De Heerevelden gelukkig niet alle prijzen mee, want laatstgenoemde kwam uit voor het 2e team van De Driehoek uit Hilvarenbeek. Daarnaast waren er nog vele prijzen voor o.a. de beste puzzelaars, de beste spelers in de simultaan en de beste spelers tegen de Wolf, de Aap, de Beer en Pluto.

De volledige uitslag staat op http://www.dedrietorens.nl/toernooien/schoolTDK/index.html

Fotopagina's worden later toegevoegd.

 
Matige zesde (vijfde) ronde zaterdagcompetitie Afdrukken E-mail
Sunday 07 February 2010
Helaas waren er veel afmeldingen voor de vijfde ronde NBSB. Alleen het eerste speelde met het basisteam en hield koploper UVS op een gelijkspel. DDT 2 en DDT 3 gingen beiden met 6½-1½ ten onder, tegen respectivelijk OSV 1 en D4 2. Het vierde team was deze ronde vrij. Het vijfde team kon het niet bolwerken tegen HMC 5 en ging met 5½-2½ ten onder.
 
3e jeugdschaaktoernooi van De Drie Torens Afdrukken E-mail
Tuesday 02 February 2010

Op vrijdag 19 februari 2010 houdt De Drie Torens een schaaktoernooi voor jeugd tot 20 jaar. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een schaakvereniging: het toernooi is zowel geschikt voor de minder ervaren schakertjes als voor wat meer ervaren clubschakers. Inschrijven kan op de dag van het toernooi vanaf 12.00 uur, maar aangezien er slechts ruimte is voor 50 deelnemers is het aan te bevelen om vooraf aan te melden. Aanmelden bij voorkeur per e-mail of ev. telefonisch voor woensdag 17 februari a.s bij Ernest van Moorsel ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken en 0161-453364) of Elias Thijsse (0146-362135 en Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ), onder vermelding van geboortejaar en (ev.) vereniging, KNSB-jeugdrating en laatst behaalde stap.  Inschrijfgeld: €3. Elke deelnemer krijgt een herinnering, een drankje en nog wat lekkers.

Het toernooi wordt gehouden in wijkcentrum De Reit, Westertorenlaan 4 te Tilburg en begint om 12.30 uur. De prijsuitreiking zal omstreeks 17.15 uur zijn.

Er wordt gespeeld in minstens twee groepen. Groep 1 voor A/B- en C-spelers (vanaf 12 jaar) en groep 2 voor D- en E-spelers (tot 12 jaar). Er  worden 7 ronden gespeeld en iedere speler krijgt per partij 15 minuten bedenktijd. Van het aantal groepen en ronden, c.q. het speeltempo kan worden afgeweken.
Tussen de partijen kan geschaakt worden tegen de Aap of de Beer en kunnen schaakpuzzels (per stap) worden opgelost. Ook is er een stripboeken-/spelletjesruimte en een stal van de Schaakboekenspecialist.
Prijzen worden uitgereikt per categorie: dus bekers als 1e, 2e en 3e prijzen in de categorieën A/B (vanaf 14 jaar), C (12/13 jaar),  D (10/11) en E (9 jaar of jonger). Voor de winnaars in deze vier categorieën en de beste puzzelaars zijn er ook nog andere prijzen.