Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here:
Emily op het NK Afdrukken E-mail
Wednesday 28 April 2010

Vanaf donderdag 29 april speelt onze Emily mee op het NK in Haarlem (cat.B=meisjes t/m 16 jaar). Daar treft ze gemiddeld zware tegenstand (de gemiddelde KNSB-rating van haar tegenstandsters is 1676, en dan zou Emily met haar KNSB-rating van 1235 al met 1 puntje tevreden mogen zijn), maar gehoopt wordt op minimaal 3 punten. Ze is immers flink underrated, en zal op de volgende ratinglijst weer gaan stijgen. De jeugdrating (1425) komt meer in de buurt van haar huidige sterkte.

Op http://nkjeugd.schaakbond.nl/ staat alle informatie over het NK jeugd (cat.A-C). De partijen zouden live te volgen moet zijn via genoemde site, maar een bezoek aan het Nova College wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld. Op ons forum zullen indien mogelijk wat dagelijkse impressies worden gegeven. Een voorbeschouwing van Herman Grooten is te vinden op http://schaaksite.nl/page.php?id=618 Daar stond  (inmiddels is het gecorrigeerd) abusievelijk vermeld dat "er voor de kampioenen en nummers twee tickets voor het WK- en EK-jeugd te verdienen" vallen. Dit is maar zeer gedeeltelijk waar: alleen voor de WK (C) geldt deze regel, voor A en B ligt het ingewikkelder. Bovendien heeft de KNSB eerder besloten geen spelers naar de EK onder 18 jaar in Batumi (Georgië) uit te zenden vanwege de onveilige situatie daar.

 

 

 
Luca 2e, Rick 3e bij GP Tliburg/Den Bosch Afdrukken E-mail
Monday 19 April 2010

Het Grand Prix toernooi van de districten Tilburg en Den Bosch is gisteren beëindigd. In Boxtel vielen na de 5e en laatste zondag diverse jeugdleden van onze club in de prijzen: Luca Dolce werd fraai 2e bij "stap 0" (hij heeft inmiddels stap 1, maar in september moest hij nog helemaal vooraan beginnen), met zwart speelde hij gisteren alles remise en met wit won hij alles: heel professioneel dus! Smile Daniël Schaftenaar werd hier 7e in de einduitslag. Bij stap 1 (dat betekent hier: ze hebben hun stap 1 diploma en zijn bezig voor stap 2) verdiende Rick Massuger brons (3e) en Tristan de Haas een leuk aandenken. In de stap 2-categorie werd Jelle Mathieu 5e en vielen Niels vd Steeg, de broers Crone en Jelle van Malsen buiten de prijzen, maar kregen wel een herinnering. Bij stap 3+ hadden we geen prijswinnaars, maar Lars de Haas en Roel Oosterling kregen ook een leuk aandenken. Emily de Leijer had niet vaak genoeg meegedaan om daarvoor in aanmerking te komen.Cry

De volledige uitslagen en vele mooie foto's zijn te zien op  http://www.nbsb.nl/gptilbosch.php

 

 
Tristan de Haas 2e bij PK (H) Afdrukken E-mail
Sunday 11 April 2010

Tristan de Haas (Oisterwijk/De Drie Torens) is bij de PK van de NBSB in de H-categorie (bouwjaar 2003) 2e geworden en heeft zich daarmee geplaatst voor het NK! In Hintham/Den Bosch scoorde hij 4.5/6, een halfje minder dan kampioen Bram Meulendijks. Pieter Mathieu (De Drie Torens) bleef bij zijn debuut op 1/6 steken en werd hiermee 6e van de 7 deelnemers. De F-categorie (geb.2001) was kwalitatief en kwantitatief sterker bezet. Verrassend eerste (met 9/9) werd daar Kritin Motamarri (Veldhoven), voor E-kampioen Luuk Baselmans (Rochade). Lars de Haas (Oisterwijk/DDT) werd met 5/9 gedeeld 5e. Hij wist naar verluid de beslissingswedstrijd te winnen en heeft zich hiermee ook voor het NK geplaatst.

Mooiste exotische naam zat in de G-categorie: Quang Ðặng Ðiñh. Kampioen werd daar Sjoerd van Roon (10/10).

 
Bram wint TDK Afdrukken E-mail
Sunday 11 April 2010

Bram van den Berg heeft het TDK 2009-2010 gewonnen. Met 6½ uit 7 bleef hij Frans Konings een half punt voor. Wilbert Kocken eindigde met 5 punten op de derde plaats.
Ratingprijzen waren er verder nog voor Stefan Hess en Carel van Alphen.

De eindstand

De foto's van de laatste ronde en prijsuitreiking verschijnen later vandaag ook op de website.