Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
De Drie Torens 2 weet weer wat winnen is! PDF Afdrukken E-mail
Sunday 07 October 2012

Het tweede team heeft sinds lange tijd weer een wedstrijd gewonnen. Hieronder het verslag van teamleider Ernest:

De Drie Torens 2 heeft een dik verdiende overwinning geboekt tegen HSC 3 uit Helmond.
Na 5 kwartier spelen kwamen was het al 1-0 voor ons. Ernest kreeg vrij spel van zijn tegenstander en kon op de 20ste zet mat zetten.
Ad beging enkele onnauwkeurigheden maar liep desondanks geen averij op. Toen Ad vervolgens eeuwig schaak kon houden vond hij het wel goed zo.
Jan, met wit, nam zijn tegenstander bij de strot en liet hem niet meer los. De zwartspeler probeerde het nog wel met een Loperoffer maar Jan pareerde alle tegenkansen.
Tommie stond een mooie pion voor maar gaf deze onnodig terug. Zijn tegenstander bood even later remise aan. Gezien de ontwikkelingen op de resterende borden werd dit, na  een half uurtje, geaccepteerd.
Frank stond iets minder, slecht en vervolgens helemaal verloren. Hij bleef echter knokken of zijn leven er van af hing. Een moment van onoplettendheid deed de partij kantelen. Frank won een toren en stond zomaar gewonnen. Een overwinning vond Frank echter teveel van het goede en hij gunde zijn tegenstander een half puntje.
Toen ging het even snel. Invaller Marsel stond een mooie vrijpion voor en had goede winstkansen. De weg naar winst was echter niet makkelijk. Door het niet ingecalculeerde halfje van Frank mocht hij remise aanbieden. Dat werd zonder na te denken geaccepteerd.
Bij jaap stonden er bij beide partijen 5 pionnen en een Dame op het bord. Jaap had een meerderheid op de Damevleugel en derhalve enige winstkansen. Jaap realiseerde zich dat een halfje genoeg was voor de teamoverwinning en bood dan ook aan om de punten te delen. Ook hier werd het aanbod meteen aangenomen. De volle 2 punten waren binnen.
Paul was toen nog volop bezig. De gehele partij stonde hij met de rug tegen de muur. Zijn tegenstander kreeg Paul niet op de knieën en langzaam maar zeker nam hij het initiatief over. Paul veroverde enkele pionnen en nam de vijandelijke stelling ondervuur. Een klein kortsluiting zorgde ervoor dat hij een aanval over zich heen kreeg. Hij herstelde zich prima, plaatste al zijn stukken op de juiste velden en het gevaar was geweken. Omdat beide het wel leuk vonden zo werd het remise.
Daardoor werd het 5-3 voor ons. Een goed begin voor DDT.
 
Volgende >