Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Nieuws arrow De Drie Torens actief op diverse toernooien
De Drie Torens actief op diverse toernooien Afdrukken E-mail
Monday 10 November 2014

Het afgelopen weekend konden de liefhebbers van de snellere tempo’s hun hart ophalen. Reeds op donderdagavond kon er bij Rochade rapid gespeeld worden. Van onze leden maakte alleen Paul van Duijnhoven hier gebruik van, maar hij wist daar geen potten te breken. Resultaten zullen ongetwijfeld binnenkort verschijnen op de website van Rochade (http://www.tsvrochade.nl/)

Een dag later kon er bij SG KiNG aangetreden worden voor de derde avond van hun snelschaakcyclus. Hier kwamen meer De Drie Torens leden op af. Mede-organisator Bob Jansen was met 6.5/11 ons bestscorende (ex-)lid. Ook Willem van den Brink wist twijfelachtig spel te camoufleren met een plusscore 6/11. Zij kwamen echter geen van beiden in de buurt van Mathieu Freeke, die met 10.5/11 alle concurrentie ver achter zich liet. Een verslag en de scores van alle De Drie Torenaren zijn te vinden op de website van de organisator: http://sgking.nl/sebastian-showt-skills-youri-gaat-er-vandoor-met-de-chocola-en-hockeydames-nieuwe-groupies-sg-king/ Verder een interessant nieuwtje dat op de avond bekend werd gemaakt, maar niet in het verslag terug te vinden is: voor het Nederlands Kampioenschap lightning chess dat SG KiNG op 28 maart organiseert hebben ze een bijzondere locatie weten te regelen: het Willem II stadion. Hierover volgt in de komende maanden vast meer nieuws.

Ten slotte was er op zaterdag in Rosmalen het voor de laatste keer door De Kentering georganiseerde Brabants rapidkampioenschap. Hier viel de helft van onze afvaardiging in de prijzen. Willem van den Brink zette zijn camouflageact door en haalde de derde prijs voor spelers onder 2000. Wilbert Kocken deed het beter en wist als vierde te eindigen, slechts een half punt achter de verrassende winnaar Guus Bollen (WLC). Frank Schouten en Maarten Werkhoven scoorden een half puntje lager dan volgens Arpad Elo verwacht, zoals hier (http://www.nbsb.nl/download/NBSBRapid2014FinalRanking.pdf) nagelezen kan worden.

Voor degenen die een volgend toernooi er graag bij willen zijn: het volgende toernooi van Rochade zal op 18 december plaatsvinden (snelschaak). SG KiNG heeft hun volgende (snelschaak)avond vooralsnog gepland op 5 december. De eerstvolgende mogelijkheid is echter rapidschaken in Helmond op zaterdag 15 november. Aanmelden kan op hun website (http://www.hschelmond.nl/28-toernooien/hsc-gezelligheidstoernooi/113-hsc-gezelligheidstoernooi-2014)

 
< Vorige   Volgende >