Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Nieuws arrow Oudjes De Drie Torens doen het goed in Vught
Oudjes De Drie Torens doen het goed in Vught Afdrukken E-mail
Sunday 23 November 2014

Op donderdag 20 november vond in Vught het Bertie van Brandwijk seniorentoernooi plaats, vernoemd naar oud-lid en weldoenster mevrouw Bertie van Brandwijk, die in haar tijd tot de top in het Nederlandse vrouwenschaak behoorde. Ik heb haar als oud lid van De Vughtse Toren nog goed gekend en bijna ooggetuige van het ontstaan van haar lijfvariant 1. b4?! Ter ere van haar openingskeus wordt tijdens dit toernooi een pak chocolademelk (het lievelingsdrankje van mevrouw van Brandwijk) uitgereikt aan de spelers die met wit met deze opening weten te winnen. Tegelijkertijd met het seniorentoernooi werd voor de deelnemers van 65 jaar en ouder het veteranenkampioenschap van de NBSB gespeeld. Dit toernooi zou een prooi worden voor Nico Schouten uit Oss.

Namens de Drie Torens verschenen Rob Leurs, Ernest van Moorsel, Wim van der Velden, Paul van Duijnhoven en, last but not least, Wilbert Kocken aan de start. In de laatste ronde mocht Paul tegen Wilbert aantreden op bord 3, beide toen met 4 punten. Het ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk wist Wilbert toch te winnen en eindigde daarmee op de 3e plaats. Ernest van Moorsel eindigde met 4½ punt eveneens hoog in het klassement en ook Paul viel met 4 punten, maar veel werstandspunten, nog in de prijzen. Paul mocht ook een pak chocomel mee naar huis nemen dankzij een fortuinlijke overwinning in de 2e ronde op Wim van der Velden, die in een zeer goede positie overzag dat hij schaak stond en daarmee de partij alsnog verloor (sorry Wim).

Al met al was het een leuk en geslaagd toernooi, dat de moeite van het bezoeken zeer waard is. Wellicht een tip voor Ad Mutsaers om volgend jaar eens een serieuze gooi te doen  naar de titel in het  Veteranentoernooi?

 
< Vorige   Volgende >