Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Nieuws arrow Alleen DDT2 komt tot winst in 2e ronde NBSB
Alleen DDT2 komt tot winst in 2e ronde NBSB Afdrukken E-mail
Sunday 23 November 2014

In de 2e ronde van de NBSB competitie van 22 november wist alleen het team van de DDT2 de winst te behalen. Het tweede team van De Vughtse Toren werd in Vught, enigszins geflatteerd, met 2-6 op een fikse nederlaag getracteerd. Snelle overwinningen vielen er te noteren voor de twee J’s (Jaap Weel en Jelle Mathieu)  en voor Paul van Duijnhoven. Dankzij remises van Eric van Dongen, die inviel op bord 3, en Hans Moors werd al snel een 1-4 tussenstand bereikt. Toch was de zege op dat moment niet veilig, omdat zowel Berry Brand als Elias Thijsse op dat moment duidelijk minder stonden. De hoop was dus gevestigd op Frank Schouten die de klus inderdaad bekwaam klaarde. De stelling van Berry bleek inderdaad onhoudbaar, maar Elias wist zijn eindspel van paard, toren en pion(nen) tegen alleen Dame, mede dankzij de klok, na een lange zit uiteindelijk tot winst te voeren. Door deze overwinning gaat het team van DDT2 nu fier aan de leiding in klasse 2B.

In hetzelfde weekend vielen er helaas nederlagen te noteren voor zowel DDT3 als DDT4. Het team van DDT3, dat Eric van Dongen node miste, liep tegen een forse 6-2 nederlaag aan tegen BSV3. Verheugend waren de goede resultaten van Rob Leurs (remise) en Frank Vennix (winst) op bord 1 en 2, maar van de overige spelers wist alleen Paul Hobbelen nog een halfje te scoren.

DDT4 moest een krappe nederlaag slikken in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Stukkenjagers6. Misschien geprikkeld door opmerkingen op deze site na hun nederlagen in de 1e ronde, wisten dit keer beide Van Moorsels tot de volle winst te komen. Van de jeugdspelers wist nu alleen Edgar Rudyk tot winst te komen. Good old Guus van Heck werd door hem bekwaam opgebracht. Marijn van de Boel verloor op bord 8 van een tegenstander met maar liefst 950 elopunten meer! Jammer was dat de sterker geachte Ad Mutsaers aan bord 1 tegen Cees Zoontjes in remise moest berusten. Hiermee was de 3½ - 4½ nederlaag een feit. 

 
< Vorige   Volgende >