Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Toernooien arrow Voorjaarstoernooi DDT arrow Voorjaarstoernooi 2015
Voorjaarstoernooi 2015 PDF Afdrukken E-mail
Monday 18 May 2015

De winnaar van deze editie van het Voorjaarstoernooi van De Drie Torens werd Wilbert Kocken. Wilbert kende een relatief slecht begin met een remise tegen Arno Slagboom in de eerste ronde. Maar daarna was Wilbert op stoom en moest ook toernooifavoriet IM David Miedema in de 4e ronde het hoofd buigen voor Wilbert. Wilbert wist met een topscore van 6½ uit 7 (en een TPR van 2389) overtuigend beslag te leggen op de 1e plaats in de A-groep en werd daarmee uitgeroepen tot toernooiwinnaar. IM David Miedema won zijn overige partijen en eindigde daarmee met een score van 6 uit 7 op de 2e plaats.Een knappe 3e plaats was weggelegd voor het jonge toptalent Dimitrios Loutragotis (met zijn 15-jarige leeftijd al een rating van 1977) die alleen tegen David en Wilbert het hoofd moest buigen. Tegen Wilbert was dat overigens een dubbeltje op zijn kant: in een eindspel dat op het oog minstens gelijk stond was het uiteindelijk Wilbert die liet zien dat hij over de betere eindspeltechniek beschikte. Maar van Dimitrios gaan we ongetwijfeld nog veel horen. Tenslotte was de ratingprijs in groep A weggelegd voor Huub Leemans, die met een score van 3,5 uit 7 de hoogst scorende speler met een rating onder de 2000 werd.

De aanmeldingen voor de B-groep leken lange tijd tegen te vallen, maar uiteindelijk gingen hier 22 spelers van start. Na een spannende strijd werd deze groep uiteindelijk een prooi voor Sander Vogelesang, met een score van 6 uit 7 en een TPR van 2061. Sander bleef ongeslagen, hij moest slechts 2 remises toestaan, waaronder één tegen Sebastiaan Dijksman. Wel ging hij in de laatste ronde tegen Berry Brand door het oog van de naald. Berry stond een stuk voor maar gaf dit in hevige tijdnood weg en verloor de partij alsnog. Mede dankzij de genoemde remise tegen Sander werd Sebastiaan 2e in de B-groep met een score van 5,5 uit 7 op eerbiedige afstand gevolgd door Wilbert van de Kimmenade die met 4,5 uit 7 derde werd in de B-groep.

De C-groep tenslotte werd een prooi voor Paris Loutragotis (inderdaad, jonger broertje van) en Mitchell Mathijsen, beide met een score van 6 uit 7. Ook de 3e plaats werd gedeeld en wel door Tommie van Moorsel, Paul van Duijnhoven, Wout van den Bunt en Dimitri ten Have, allen met een score van 5 uit 7.

De organisatie (Ernest van Moorsel, Huub Leemans en Frank Schouten) kan terugkijken op een geslaagd toernooi en het is ook zeker de bedoeling om van het Voorjaarstoernooi een traditie te maken die hopelijk nog lang kan worden voortgezet.

 

De foto’s van het toernooi vind je hier

De eindstand van groep A hier

De eindstand van groep B hier

De eindstand van groep C hier 

 

Het bestand met het volledige toernooioverzicht is hier te vinden 

 
< Vorige