Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Nieuws arrow KNSB-bekerteam door in 1e ronde
KNSB-bekerteam door in 1e ronde Afdrukken E-mail
Wednesday 26 October 2016

Het KNSB-bekerteam deed maandag 24 oktober goede zaken door evenals vorig jaar in de 1e ronde WLC te verslaan. Klein maar niet onbelangrijk verschil was dat De Drie Torens nu wit had geloot op bord 1.

Op bord 2 won Wilbert Kocken voor de verandering eens van Angstgegner Jeroen Medema, die een gemene truc van onze clubkampioen overzag. Op bord 4 bood Joost van den Bighelaar Rudy Simons een bekend kwaliteitsoffer aan. Simons weigerde dat offer wijselijk, maar kwam zo ook niet buiten de remisemarge. Ondertussen wist Huub Leemans handig gebruik te maken van een ongedekt stuk en een ingesloten toren, hetgeen Jessica de Haas tot opgave dwong. Op bord 1 kwam een einde aan een lange zegereeks van Dennis Brokken, die ondanks het loperpaar in een vrij open stelling niet gelukkig was met de vrijheid van Guus Bollens paardenspan. Uiteindelijk resulteerde dit in een eindspel met zware stukken en een minpion voor onze kopman. Dat leek houdbaar maar bleek het in de praktijk toch niet te zijn. Toen was de teamoverwinning evenwel al binnen. 

De Drie Torens - WLC   2½ - 1½

1.Brokken,D.(Dennis) 2305 - Bollen,G.(Guus) 2191   0 - 1
2.Kocken,W.G.R.M.(Wilbert) 2135 - Medema,J.(Jeroen) 2124   1 - 0
3.Leemans,H.M.C.A.(Huub) 2012 - Haas de,J.B.F.(Jessica) 1838      1 - 0
4.Bighelaar van den,J.H.A.M.(Joost) 1936 - Simons,R.W.J.(Rudy) 1916   ½ - ½
 
< Vorige   Volgende >