Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Nieuws arrow Verslag Voorjaarstoernooi
Verslag Voorjaarstoernooi Afdrukken E-mail
Sunday 14 May 2017

Zaterdag 13 mei is ons oergezellige Voorjaarstoernooi gespeeld in Theseus. Met 42 schakers was het toernooi redelijk bezet; ook qua ‘schaakkracht’ mochten we niet mopperen. Met drie 2300+ en tien 2000+ schakers hadden we een aantal sterke schakers in huis, maar ook de ‘huisschakers’ wisten de weg naar ons speelhonk te vinden. Dit is precies de charme van zo’n zaterdags toernooi: schakers van zeer uiteenlopende speelsterktes met allemaal liefde voor het spelletje op elkaar gepakt voor zeven potjes Zwitsers. De middag werd in tweeën gehakt door een goed verzorgde uitgebreide lunch (met dank aan Ad, Annemie en Walda).

We speelden zeven rondes Zwitsers in één groep (partijen van 15 minuten + 5 seconden increment p.p.), maar in de eindstand werd onderscheid gemaakt tussen drie categorieën: A (> 1850); B (1500-1850) en C (< 1500). De volledige stand is hier te vinden.

In de A-categorie bleef het tot de laatste ronde zeer spannend. Uiteindelijk wisten Mark Haast en Stefan Kuijpers beslag te leggen op een gedeelde eerste plek door het bijeensprokkelen van 6 punten uit 7 potjes. César Becx en Frans Konings haalden beiden 5,5 punt, voldoende voor een gedeelde derde plaats. De B-categorie kende een zeer verrassende winnaar in de persoon van Adri Hartsuijker (4,5 punt), een bridger met een schaakverleden, maar al een tijdje niet meer actief op de 64 velden. Een zeer sterk spelende Carlos Preuter mocht de tweede prijs delen met ‘good old’ Joep Peeters en Wilfried de Kimmenade (zij scoorden 4 uit 7). Onze ‘eigen’ Wim van der Velden won de C-categorie (3,5); Henk Slaats werd 2e (3) en vier spelers mochten de 3e prijs delen: Marcel Pulles, Egidion Hernando, Paul van den Berg en Bonny Strik. Tot slot zijn er nog ratingprijzen vergeven en wat flesjes wijn voor de schakers ‘die net buiten de prijzen vielen’. Bram van den Berg was alert tijdens de prijsuitreiking en maakte een aantal foto’s, waarvoor dank! Nils, uitbater van Theseus, serveerde nog wat hapjes; het startschot van een nog lange en gezellige nazit.

Langs deze weg willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het welslagen van deze dag, waarbij de bijdrage van Stichting Theseus zeker niet onvermeld mag blijven. Zonder hun subsidie zou het niet mogelijk zijn geweest om dit toernooi te kunnen realiseren! 

De winnaars van de A Categorie: Stefan Kuipers en "schoonbroer" Mark HAast

Nils met de hapjes

Adri Hartsuijker, de verrassende winnaar van de B categorie B

Onze eigen Wim, winnaar van de C categorie 

 
< Vorige   Volgende >