Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home arrow Nieuws arrow Verslag Drie Torens Voorjaarstoernooi 2018 (zaterdag 5 mei / bevrijdingsdag)
Verslag Drie Torens Voorjaarstoernooi 2018 (zaterdag 5 mei / bevrijdingsdag) Afdrukken E-mail
Saturday 05 May 2018

Het jaarlijkse Voorjaarstoernooi was weer een succes! Ruim 50 deelnemers hebben op een zonovergoten bevrijdingsdag in een zeer aangename sfeer strijd geleverd om de prijzen te verdelen. Hadden we tijdens het Koppeltjestoernooi (8 april jl.) al een Nederlands kampioen in huis (Anne Haast), nu was Tommy Grooten samen met vader Herman naar Tilburg afgereisd. Tommy is een groot talent (8 jaar oud) en is Nederlands kampioen (E-categorie). Het overige deelnemersveld was zeer gemêleerd, zowel qua sterkte, leeftijd als thuisbasis. Het waren wel weer veel mannen.

Zoals verwacht werd de A-groep de prooi van de sterk opgekomen Stukkenjagers. Het toernooi is, net als vorig jaar, gewonnen door Mark Haast met 6.5 punt uit 7 partijen;  clubgenoot Jasper Beukema werd tweede (6 punten) en Herman Grooten (5.5 punt) legde beslag op de derde plaats. In de B-groep werden de drie prijzen ponds-ponds-gewijs door maar liefst zes deelnemers gedeeld!: Gijs van Dongen, Jaap Weel, Roland Robinson, Ard van Beek, Tommie van Moorsel en Joep Peeters hadden elk precies vier punten bij elkaar gesprokkeld. In de C-groep ging Peter Paul van der Schoot er met de eerste prijs vandoor (4 punten), Hans Schreuder en Jesse van Dongen waren gedeeld tweede en derde met 3 punten. Verder waren er nog ratingprijzen voor Bert-Jan Panjoel (tot 2000), Wim van der Velden (tot 1600) en Alex Olree (tot 1200).

De dag werd aangenaam in tweeën gehakt door een uitstekend verzorgde lunch en ook de nazit was geen straf. Onder het genot van de door uitbater Nils verzorgde hapjes werd nog menig drankje soldaat gemaakt. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar een bijkans tropische waarde die de vochtconsumptie naar grote hoogte opzweepte. Kortom, ook de dagsluiting mocht er zijn. Rest ons nog alle vrijwilligers en Nils (uitbater Theseus) te bedanken voor de inzet om ook deze editie van ons Voorjaarstoernooi tot een groot succes te maken. In het bijzonder willen we Stichting Theseus zeer bedanken voor de financiële bijdrage zonder welke de organisatie van dit schaaktoernooi niet mogelijk zou zijn.

Hopelijk weer tot volgend jaar! Het Drie Torens Voorjaarstoernooi verdient het om een vast plekje te krijgen op de schaakkalender en om uit te groeien tot een ‘instituut’ met een roemruchte traditie! 

Mark Haast, de winnaar van het voorjaarstoernooi:
http://www.dedrietorens.nl/toernooien/Voorjaarstoernooi2018/IMG_6719-web.jpg

Hier zijn de uitslagen van het voorjaarstoernooi 2018 te vinden:

http://www.dedrietorens.nl/toernooien/Voorjaarstoernooi2018/index.html 

 
< Vorige   Volgende >