Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Het tweede wint zijn eerste wedstrijd Afdrukken E-mail
Tuesday 05 November 2019

Het tweede wint van De Pion 3, ieder zijn verhaal

Bord 1 Jan Douwes, wit

Ik speelde mijn gebruikelijke opening en verkreeg geen voordeel totdat tegenstander van Elven op de 38e zet een onnauwkeurigheid produceerde. De weerlegging hiervan was echter te diep voor me en ik kon uiteindelijk een puntendeling niet ontlopen. Ik ben tevreden over mijn partij (nergens slecht gestaan volgens vriend Fritz) maar niet over het resultaat. Wel zeer tevreden met de teamperformance (en matchpunten). Ook de invallers zeer bedankt voor jullie inzet.

Bord 2 Danniël van Boxtel

De koortsige Danniël speelde aan het tweede bord op een zwakke pion van zijn tegenstander. Toen hij die eindelijk kon pakken bleek Alberts een aardige riposte te hebben, waarna het materiaal direct weer gelijk was. Bij de 3-4 tussenstand wenste zijn opponent nog steeds geen risico te nemen en concludeerde Danniël, na inmiddels drie keer een remiseaanbod te hebben afgeslagen, dat het toreneindspel niet meer te winnen was. Gelukkig was dit het beslissende halfje voor de teamwinst. 

Bord 3 Michele Montenegro

Met wit op bord 3 kwam Michele goed uit de opening. Hij wist een positioneel voordeeltje op te bouwen, waardoor zwart met een hangende pion op c6 kwam te zitten. De witte stukken werkten goed samen en toen ronde de 40e zet de druk op de zwarte stelling te veel werd, vielen er al gauw drie zwarte pionnen, waarna de partij snel klaar was.

Bord 4 Frank Schouten

Op bord 4 speelde Frank met zwart een opening die hem voordeel opleverde. Hij won zelfs een pion, maar tegenstander P. Huijser had wel compensatie. Door een onoplettendheid moest Frank een kwaliteit geven die na enige tijd weer werd geretourneerd. Het resterende eindspel speelde Huijser prima, met veel dreigingen en initiatief. Juist toen Frank alle problemen had opgelost en er een potremise-stelling op het bord was gekomen ging hij zwaar in de fout door in een matnetje te lopen met de koning (nog steeds een voorsprong van 4-3). Erg jammer, maar gelukkig kon op dat moment de teamoverwinning ons eigenlijk niet meer ontgaan omdat Danniël een niet te verliezen toreneindspel nog aan het proberen te winnen was....

Bord 5 Pieter Priems

Pieter speelde weer eens een Konings Indische Aanval. Zijn tegenstander Kees van Hoogeloon speelde goed  tegen. Pieter miste een geode mogelijkheid om een paard op e4 te krijgen. Die had de opstoot van  pion d6 kunnen ondersteunen. Zoals het ging was de muziek uit de stelling en bood Pieter, ook gezien de stand van de wedstijd, remise aan. Dat werd geaccepteerd. 

Bord 6 Cemil Kaya

Op bord zes werd het een Russiche opening (Petrof  French Attack). Waarbij Cemil te haastig de C en B pion naar voren schoof, met als gevolg dat de tegen-standster een pion voor kwam te staan. Dit was voldoende om  voor mijn tegenstandster de winst te halen.

Bord 7 Jan Korevaar

In een, in zetten maar niet in tijd, korte partij werden door de tegenstander gemaakte ontwikkelingsfoutjes uitgebuit door een agressieve voortzetting. 
Met F4 en F5 bij respectievelijk zet 7 en 10 werd veel dreiging opgebouwd zonder dat er materiaal werd uitgewisseld.  Wat aan beide kanten veel rekenwerk opleverde. Dit deed  ik iets beter dan mijn tegenstander. Nadat erbij zet 13 en 14 twee stukken afvlogen werd er na 3 uur spelen opgegeven.

Bord 8 Alex Olree

Eerste wedstrijd in mijn nieuwe team, team 2 nu en ik wilde me bewijzen dat ik het kon waarmaken. Zwart op bord 8 ok geen probleem in mijn geval begin ik kon me prachtig ontwikkelen en alles goed zetten voor mijn offensief, middenspel van mijn kant prachtig gedaan in het voordeel van mij en het eindspel heb ik het afgemaakt als eerste van het team 1 tegen 0 voor ons. Helaas moesten we nog ruim 3 uur wachten op Daniël :).

 

 
< Vorige   Volgende >