Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Avondcompetitie ronde 2 B-team Afdrukken E-mail
Thursday 14 November 2019

Het B-team heeft zijn tweede wedstrijd winnend afgesloten. Na een plezierige schaakavond stond een 1 – 3 uitslag op het wedstrijdformulier.

We werden ontvangen met een welkomstwoord en heerlijke kop koffie, made in Made. Marsel was al bijna klaar met zijn partij toen de eerste consumptie op was. Marc Govers ruilde immers in straaljagertempo de meeste stukken en na ongeveer twintig zetten stonden er aan beide kanten nog slechts een koning, toren, paard en zeven pionnen op het bord. De muziek was volledig uit de stelling verdwenen en het remiseaanbod van Marsel werd geaccepteerd, ½ – ½.

Michele wist in zijn favoriete opening weinig te bereiken. Hij had wat meer ruimte dan Peter van den Hout, maar de zwarte stelling kende geen zwaktes. Michele probeerde tevergeefs om iets uit niets te creëren. Na een blik op de resterende borden besloot hij, na eerder een vredesvoorstel te hebben geweigerd, dat een half punt in orde was, 1 – 1.

Danniël nam René Stadhouders vanaf het startschot in een positionele houdgreep. De zwarte stukken werden naar verkeerde velden gedwongen, maar Danniël kon de beslissende dreun niet uitdelen. In wederzijdse vliegende tijdnood kreeg Stadhouders plotseling tegenspel en na de veertigste zet stond het bord in brand. Danniël wist nagenoeg zeker dat hij de tijdcontrole had gehaald en dat werd tijdens de reconstructie bevestigd. Hij kon rustig over zijn eenenveertigste zet nadenken en vond na een minuutje een mooie killer die tot geforceerd mat zou leiden, 1 – 2.

Tommie kwam slecht uit de ouverture. René Gosens deed daarna te weinig met zijn loperpaar en liet het voordeel verzanden. Het siert Tommie dat hij het remiseaanbod afsloeg en zijn positieve instelling betaalde zich even later uit. Gosens meende via een combinatie een pion te winnen, maar Tommie vond een dwingende tussenzet die juist stukwinst voor hem opleverde. Daarna klaarde hij de technische klus in het eindspel op bekwame wijze, 1 – 3.

 
< Vorige   Volgende >