Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
DDT B wint van De Baronie C Afdrukken E-mail
Thursday 13 February 2020

Door een 2½ - 1½ overwinning op De Baronie C heeft het B-team een nuttige stap richting lijfsbehoud gezet.

 

Michele vocht met Willem Boogert een tweesnijdende partij uit waarin beiden vol op de aanval speelden. Een onnauwkeurigheid kostte hem een pion, maar leverde tevens meer ruimte op voor de zwarte stukken. Toen Michele op b2 mocht inslaan – Boogert had lang gerokeerd – stortte het witte bastion in elkaar, 1 – 0.

 

Marsel had tegen Chiel von Meijenfeldt licht overwicht in het centrum. Een goed getimede doorbraak leidde tot een sterke aanval. Vervolgens kwam er helaas zand in de raderen. De juiste voortzetting zou minimaal een toren hebben opgeleverd, maar Marsel speelde iets anders. Hij stond daarna nog altijd beter, maar bood vanwege aanstaande tijdnood remise aan, 1½  ½. 

 

Peter Paul kwam tegen Hans Korsse prima uit de opening. Hij miste vervolgens in zijn berekeningen een krachtige tussenzet en moest zijn dame voor een toren en een loper geven. Op dat moment rechtte Peter Paul zijn rug. Hij posteerde zijn loper centraal op een veilig veld en verdubbelde de torens. Korsse zag niets beters dan drievoudige zetherhaling, 2 – 1. 

 

Danniël overzag rond de dertigste zet het geniepige Pa2 van Kees van Dongen, met kwaliteitsverlies als gevolg. Danniël moest bovendien dameruil toestaan. Rond de vijftigste zet mocht hij bijzonder genoeg zelf Pa2 met kwaliteitswinst uitvoeren. In de tweede tijdnoodfase waren beiden in een complexe stelling tevreden met een puntendeling, 2½  1½.

 
< Vorige   Volgende >