Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Schaken in tijden van Corona Afdrukken E-mail
Tuesday 24 March 2020

Het lijkt in deze heftige tijden al lang geleden, maar op 28 februari, dus nog geen maand geleden, vond het jaarlijkse jeugdtoernooi van onze club plaats. Er waren een paar afmeldingen en verhinderingen, deels omdat het Corona-spook al rondwaarde, maar in alle categorieën waren er gelukkig voldoende deelnemers om een volwaardig toernooi te houden. En BS Wandelbos te Tilburg was wederom een prettige speellocatie. Er werd gespeeld in twee groepen: de eerste groep bestond uit jeugd die nog géén stap 1 diploma heeft ("stap 0") en uit jeugd die wel stap 1 heeft maar nog niet stap 2 ("stap 1"); de tweede groep voor kinderen met stap 2 of hoger.


 

De eerste groep werd gewonnen door Alexander Slomka (De Drie Torens), voor Merlijn Langenhuijsen (EGS) en Aitor van den Akker (SV Waalwijk); dat waren dus ook de prijswinnaars in stap 1! Van de stap 0-kids was Menno Hielkema (EGS) het beste, vóór Sven Jessen (BS Wandelbos) en Armin Ehrismann (De Rode Lopers), die onderling slechts door een half weerstandpuntje gescheiden bleven.

Ondanks een valse start (nederlaag tegen zijn broer Roderick) wist Donald Bötticher (De Drie Torens) de tweede groep op zijn naam te brengen en daarmee ook de categorie "stap 3 en hoger" te winnen, vóór Roderick, die na een flitsende start (ook winst in ronde 2 tegen Eric Zhang) juist flink terugviel, en Yaro Kraneveld (SV Waalwijk), die het ook zwaar had in deze groep. In deze groep streden een aantal sterke stap 2-spelers mee, waarvan Stefan Olree (De Drie Torens) de beste was. Hij verloor weliswaar van de nummer 2 in deze categorie, maar Eric Zhang (ESV/WLC) scoorde in totaal een halfje minder door nederlagen tegen Donad en Roderick, en een remise tegen Yaro. Casper Deij (Best Moves) haalde een zeer verdienstelijke 3e plaats in deze stevige groep.

Behalve bekers voor het toernooi waren er leuke prijzen te verdienen met het oplossen van schaakpuzzels op de diverse niveaus, en consumptiebonnen door goed te snelschaken tegen ofwel "stier" en jeugdkampioen Alex Olree ofwel "beer" en seniorenkampioen Wilbert Kocken [voor wie dit wil weten: de oude aap- en beer-maskers waren bij een eerdere gelegenheid zoekgeraakt, maar ondanks carnaval waren er nog betaalbare mutsen te koop die deden denken aan de soorten primigenius taurus en ursus arctos].

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van De Drie Torens, de Stichting Theseus en De Schaakboekenspecialist. Maar bovenal door de inzet van vele vrijwilligers. Want hoewel we de zieke mede-organisator Ernest van Moorsel node misten, en diverse trainers verhinderd waren, vonden we gelukkig genoeg leden bereid te helpen. Laten we ze eens allemaal noemen: Bert-Jan Panjoel (computer); Huub Leemans (catering); Jaap Weel (scheidsrechter); Marsel van Hoorn, Alfred Olree en Hans Thönissen (tafelleiders); Alex Olree en Wilbert Kocken (genoemde "beesten"); Rick van Loy (Schaakboekenspecialist en logistiek BS Wandelbos) en Wim van der Velden (financiën). En dan werd schrijver dezes nog aangenaam verrast door heerlijke broodjes van de moeders van Yaro, Luca, Roderick en Donald. Iedereen enorm bedankt!

De volledige uitslag staat op:  http://ww.dedrietorens.nl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=280

 

 
< Vorige   Volgende >