Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
De Drie Torens B verslaat De Baronie B Afdrukken E-mail
Sunday 10 October 2021
Nadat in overleg met de uitbater van Theseus was overeengekomen om mensen zonder geldig coronatoegangsbewijs via de achteringang de speelzaal te laten betreden en hen op die manier buiten het bargedeelte te kunnen houden, lukte het om op maandag 27 september de eerste avondcompetitiewedstrijd van het seizoen te spelen. De Baronie B uit Breda was daarin onze tegenstander.  

Alex klopte van meet af aan hard op de deur van Marc Ermes. Een onnauwkeurigheid kostte de zwartspeler al een pion en Alex bleef onverminderd hard op die deur beuken. Door sterk spel verkreeg hij een gedekte vrijpion op de zesde rij. Omdat Alex bovendien een sterke koningsaanval over de zwarte velden had opgezet begaf de deur het uiteindelijk en stortte de stelling van Ermes in, 1 - 0.

Danniël won tegen Michiel Stafleu via een tactische grap al na zeven zetten een pion. Tien zetten later had hij gratis een gepend stuk kunnen cashen, maar Danniël was zodanig in de uitvoering van zijn strategisch plan verdiept dat hij die mogelijkheid totaal overzag. Danniël behield de overhand, won nog een pion en zag Stafleu op zet 40 in een inmiddels kansloze stelling door de vlag gaan, 2 - 0.

Elias hanteerde in zijn partij tegen Jan Leendert Dogterom een Karpoviaanse aanpak. Een plezierig ruimtevoordeel wist hij na stukkenruil tot in het eindspel te behouden. Middels een goed getimede doorbraak toverde Elias een zeer kansrijk toreneindspel op het bord. Hij bleef manoeuvreren totdat Dogterom de beslissende fout maakte en er een volle toren bleef hangen, 3 - 0.

Jaap pakte op zet 1 de verkeerde pion vast en belandde in een opening die hij al een tijdje niet meer had gespeeld. Hij besloot er een gambiet van te maken waarin het loperpaar voor compensatie zou moeten zorgen, maar Matthijs van Merwijk pareerde alle dreigingen op bekwame wijze. Met nog altijd een pion meer nam de witspeler het initiatief over. Niet veel later moest Jaap zich gewonnen geven, 3 - 1.

De Drie Torens B Baronie B
1 Jaap Weel 1867 - Mathijs van Merwijk 1826 0 -1
2 Alex Olree 1645 - Marc Ermes 1645 1 - 0
3 Danniël van Boxtel 1872 - Michiel Stafleu 1590 1 - 0
4 Elias Thijsse 1808 - Jan Leendert Dogterom 1493 1 - 0
1798 1639 3 - 1
 
< Vorige   Volgende >