Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
Wilbert wint bekercompetitie
Tuesday 19 May 2015

Wilbert heeft ook De Drie Torens Beker gewonnen. Over geluk - en hulp van de klok - had Wilbert niet te klagen. In de laatste ronde won hij doordat zijn tegenstander de tijd vergat. Joost verloor, ook omdat hij de tijd vergat. Hierdoor kon Wilbert net zijn neus voorbij Joost steken, die tweede werd. Jan werd derde.

De eindstand is hier  te vinden.

Wilbert wint beker 

 
Wilbert Kocken wint eigen Voorjaarstoernooi van De Drie Torens
Monday 18 May 2015

In de volgepakte maar gezellige zaal van denksportcentrum Theseus werd afgelopen zaterdag door 75 spelers –verdeeld over drie groepen- gestreden in het door De Drie Torens georganiseerde Voorjaarstoernooi. Na een korte vertraging ging het toernooi van start. Voor het toernooi was gekozen voor een experimenteel speeltempo van 15 minuten p.p.p.p. en een increment van 5 seconden per zet. Volgens velen was dit een geslaagd experiment, in elk geval bleef de organisatie keurig binnen het vooraf opgestelde tijdschema. Tussen de partijen door konden de deelnemers in de middagpauze nog genieten van een goed verzorgde lunch, waardoor ook de inwendige mens goed aan zijn trekken kwam. Omstreeks 17.00 uur vond de prijsuitreiking plaats, waarna iedereen weer huiswaarts keerde, al bleven enkele fanatiekelingen nog even wat “naschaken”. Lees hier verder voor een verslag van het toernooi, alsmede een foto-impressie (met dank aan Hannah Schouten) en de uitslag in groepen A, B en C.

 

Lees meer...
 
Avondteams winnen!
Tuesday 21 April 2015
De avondteams van De Drie Torens waren in de laatste ronde, die vorige week werd gespeeld, bijzonder succesvol: ze wonnen allemaal! Dat the A-team won van Stukkenjagers D was op grond van de ratings minder verrassend, maar ook nu bleek de stadgenoot een lastige opponent. Wilbert Kocken en Huub Leemans wonnen hun potten, Joost vdn Bighelaar zorgde tegen de voorspelbaar onvoorspelbare Kien Lie-Kwie voor het winnende halfje, invaller Paul van Duijnhoven redde het tegen Jan Otten niet (maar dat was ongetwijfeld genoegdoening voor de wedstrijd uit de zaterdagcompetitie). Verrassend was zeker wel de overwinning van het B-team op het qua rating veel sterkere Baronie A: hier zorgde Marsel van Hoorn en Tommie van Moorsel voor de zeges en Terror Jaap Weel voor het nuttige halfje, terwijl Frank Schouten het als enige niet redde tegen een sterke schaker uit Breda. Het C-team deed goede zaken tegen het 3e team van DSC, met zeges van Frank Vennix en Andries Höhner en hier het winnende halfje van Eric van Dongen. Wim den Uijl verloor van Jan Haast, maar wie zou dat deze sympathieke opponent niet gunnen? Ten slotte won ook het D-team van het gelijknamige team van Dongen. Ze deden dat bij uitzondering niet met een minimale overwinning: het werd maar liefst 1-3 tegen DSC D. Terwijl de gouden ouden Ton van Moorsel en Ad Havermans prima halfjes scoorden, sloegen rising star Jelle Mathieu en good-old Wim van der Velden geweldig toe met zeges op beduidend hoger gerate tegenstanders.
 
Koppeltjestoernooi weer groot succes
Wednesday 01 April 2015
Terwijl buiten regen en wind de Bredaseweg geselden, streden in de gezellige ambiance van denksportcafé Theseus op 29 maart j.l. 21 koppeltjes van junior en senior een harde maar sportieve strijd. Na 6 ronden kwamen 3 koppels bovendrijven: jeugdkampioen Jelle Mathieu en zijn teamgenoot Elias Thijsse, Ruben van de Boel en zijn schaaktrainer Joost van den Bighelaar, en Dimitri ten Have en Raoul Lemmen (helemaal uit Leudal) bleven sterke duo's als Jaap Gras en Wilbert Kocken, en Tommie en Frans Konings nipt voor. Twee (jeugd)spelers scoorden maximaal: Teun van der Aa en Jelle Mathieu (beiden van De Drie Torens). De organisatie had weer voor veel leuke prijzen gezorgd, niet alleen voor het wedstrijdschaak maar ook voor de schaakpuzzels die de jeugd kon oplossen.

De volledige uitslag staat op de pagina http://www.dedrietorens.nl/jeugd/3eKoppeltjestoernooi2015/index.html
 
3e cyclus van de interne competitie
Saturday 21 March 2015

Komende maandag begint de 3e cyclus van de interne competitie van De Drie Torens. De indeling is te vinden op de website:
http://www.dedrietorens.nl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=231

 

 
Winst voor DDT2, forse nederlaag voor DDT3
Tuesday 10 February 2015

Er viel goed en slecht nieuws te melden voor de teams van De Drie Torens in de 4e ronde van de NBSB competitie. Het 4e team had dit keer een ronde vrij en kwam dus niet in actie. Het 2e team deed wat het moest toen in de thuiswedstrijd tegen De Baronie 4, op dat moment de nummer 3 in klasse 2B. Al snel stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong via twee reglementaire overwinningen. Ook het derde punt was snel binnen doordat Toon Mentink een fout van zijn tegenstander hard afstrafte. Nederlagen waren er te noteren voor Adri Hartsuiker en Paul van Duijnhoven die het in tijdnood niet wist te redden. Alle overige spelers wonnen waardoor er een 6-2 overwinning viel te noteren voor DDT2.

Titelconcurrent Stukkenjagers 5 maakte evenmin een fout en bond het team van De Vughtse Toren 2 met maar liefst 7½-½ aan de zegekar. Op 7 maart mogen DDT2 en SJ5 in een direct duel uitmaken wie er kampioen wordt in de klasse. De overige teams staan reeds op behoorlijke afstand.

Het team van DDT3 zal met weinig plezier terugdenken aan de reis naar Made waar het de confrontatie aanging met het eerste team van ’t Paardje. Het werd daar maar liefst 7-1 voor de Madenaren. Aan de Tilburgse kant wist Wim van der Velden (bord 7) als enige de eer te redden. Het 3e team is desondanks nog niet in acuut degradatiegevaar, maar moet wel oppassen niet verder af te zakken.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 40 van 141