Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
Indeling interne competitie
Thursday 20 November 2014

Komende maandag begint de 2e cyclus van de interne competitie van De Drie Torens.
De indeling is te vinden op de website: http://www.dedrietorens.nl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=225

 
Oudjes De Drie Torens doen het goed in Vught
Sunday 23 November 2014

Op donderdag 20 november vond in Vught het Bertie van Brandwijk seniorentoernooi plaats, vernoemd naar oud-lid en weldoenster mevrouw Bertie van Brandwijk, die in haar tijd tot de top in het Nederlandse vrouwenschaak behoorde. Ik heb haar als oud lid van De Vughtse Toren nog goed gekend en bijna ooggetuige van het ontstaan van haar lijfvariant 1. b4?! Ter ere van haar openingskeus wordt tijdens dit toernooi een pak chocolademelk (het lievelingsdrankje van mevrouw van Brandwijk) uitgereikt aan de spelers die met wit met deze opening weten te winnen. Tegelijkertijd met het seniorentoernooi werd voor de deelnemers van 65 jaar en ouder het veteranenkampioenschap van de NBSB gespeeld. Dit toernooi zou een prooi worden voor Nico Schouten uit Oss.

Namens de Drie Torens verschenen Rob Leurs, Ernest van Moorsel, Wim van der Velden, Paul van Duijnhoven en, last but not least, Wilbert Kocken aan de start. In de laatste ronde mocht Paul tegen Wilbert aantreden op bord 3, beide toen met 4 punten. Het ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk wist Wilbert toch te winnen en eindigde daarmee op de 3e plaats. Ernest van Moorsel eindigde met 4½ punt eveneens hoog in het klassement en ook Paul viel met 4 punten, maar veel werstandspunten, nog in de prijzen. Paul mocht ook een pak chocomel mee naar huis nemen dankzij een fortuinlijke overwinning in de 2e ronde op Wim van der Velden, die in een zeer goede positie overzag dat hij schaak stond en daarmee de partij alsnog verloor (sorry Wim).

Al met al was het een leuk en geslaagd toernooi, dat de moeite van het bezoeken zeer waard is. Wellicht een tip voor Ad Mutsaers om volgend jaar eens een serieuze gooi te doen  naar de titel in het  Veteranentoernooi?

 
Nuttig gelijkspel van De Drie Torens 1
Wednesday 05 November 2014

In klasse 3H van de KNSB competitie boekte het team van De Drie Torens 1 een nuttig gelijkspel tegen het vooraf, op basis van rating, iets sterker geachte team van De Giessen en Linge. Tot op het laatst moest er wel voor het punt worden gestreden, maar Willem van den Brink wist een moeilijk eindspel, waarbij Willem wel een pion meer had, op bekwame wijze tot winst te voeren. Knap was ook de overwinning van Wilbert Kocken met zwart tegen meester Andries Dekker op bord 1. Weliswaar bleek in de analyse dat Andries een goede kans op minimaal een halfje had laten liggen, maar Wilbert was toch de gehele partij aan het roer en maakte de partij goed af. Ad Feelders, Joost van den Bighelaar, Arnoud Jansen en Huub Leemans boekten een mooie remise tegen op papier sterkere tegenstanders. Al met al een mooi resultaat tegen een lastige tegenstander.

 
Goed begin van De Drie Torens aan de NBSB competitie
Wednesday 05 November 2014

Twee van de drie teams wisten de volle buit uit de eerste ronde van de NBSB-competitie te halen. In klasse 2B won het team van De Drie Torens 2 relatief gemakkelijk de thuiswedstrijd tegen Waalwijk 2. Het team van Waalwijk 2, dat vooraf tot een van de concurrenten voor een toppositie in deze klasse werd gerekend, ging met een 5½ - 2½ nederlaag naar huis, waarbij aangetekend dat dit misschien iets geflatteerd was.

In klasse 2A werd het team van De Drie Torens 3 getrakteerd op een ruime nederlaag bij De Oude Toren: 5½ - 2½. Knap en goed was de overwinning van Eric van Dongen aan bord 1, maar verder wisten alleen Ad Havermans, Rob Leurs en Wim van der Velden een remise te boeken.

In klasse 3B debuteerde het team van De Drie Torens 4 met een nipte overwinning op De Oude Toren 2: 3½ - 4½. Verheugend waren de overwinningen van de jeugdspelers op borden 5 t/m 7 waar respectievelijk Ruben, Edgar en Loesja knap het volle pond wisten te halen. En ook Teun van der Aa presteerde met een nuttige remise op bord 3 naar behoren. Verrassend en een beetje teleurstellend was het feit dat het debuut van Ernest en Tommie van Moorsel in het 4e team zegge en schrijve nul punten opleverde. Hier ligt dus nog wel ruimte voor verbetering! 

 
Matige opkomst bij open snelschaaktoernooi Rochade
Sunday 12 October 2014

Het aantal snelschaaktoernooien in de regio lijkt dezer dagen het aantal rapidtoernooien te overstijgen. Resultaten van het Waalwijkse Dick van Dongen toernooi laten nog op zich wachten, maar de resultaten van de eerste ronde van het door onze stadsgenoten van Rochade georganiseerde open snelschaaktoernooi zijn al wel te achterhalen. (http://www.nbsb.nl/nieuws.php?id=2655). De eerste ronde kende helaas een matige opkomst. Namens De Drie Torens was Paul van Duijnhoven de enige deelnemer. Helaas wist Paul in deze door Jan Douwes (Rochade) gewonnen eerste ronde geen potten te breken. Hopelijk kan hij, of andere geïnteresseerde leden, daar de tweede ronde, die gehouden wordt op 18 december,  verandering in brengen.

 
Gedeelde vijfde plaats voor Mark Clijsen
Sunday 05 October 2014

Mark Clijsen gedeeld vijfde op tweede avond Tilburge snelschaakcyclus 

 De eerste vrijdag van de maand zag de tweede avond van de door SG King georganiseerde Tilburgse snelschaakcyclus. Gezien het sterke deelnemersveld wisten de De Drie Torens leden geen podiumplaatsen in de wacht te slepen. Van de onzen wist alleen Mark Clijsen een plusscore te behalen in het door Stefan Colijn gewonnen toernooi. Zijn gedeelde vijfde plaats, tezamen met de resultaten van de overige De Drie Torens deelnemers, kan hier (http://sgking.nl/stefan-colijn-wint-tweede-tilburgs-snelschaakcyclus/) teruggevonden worden.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 50 van 141