Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
Avondcompetitie ronde 5
Wednesday 12 February 2020

Het A team scoorde een gelijkspel tegen Dubbelschaak A. Rick won, Joost en Huub maakte remise. Een plaats in de middenmoot lijkt het hoogst haalbare dit seizoen.

 

Winst was er voor het B team Michele won, Danniel, Peter Paul en Marsel maakte remise. Ook dit team staat in de middenmoot.

 

Tegen Oisterwijk A maakt het C team gelijk. Winst voor Andries en Remise voor Wim en Kaya. Dit team zit in de staart. Behoud lijkt mogelijk.

 
De Drie Torens Open 2020
Monday 10 February 2020

Zaterdag 25 april is het weer zover, het voorjaarstoernooi! O ja het heet voortaan het DDTO, De Drie Toren Open. Zet het in je agenda en meld je aan. Zie voor meer informatie bijgaande poster.

 

Lees meer...
 
De Drie Torens I blijft subtopper
Thursday 06 February 2020

Door de kleinst mogelijke overwinning op DSC Delft 4 houden we aansluiting bij de koploper LSG 4.

 

Lees meer...
 
D.D.T. 3 - Raadsheer 3
Tuesday 04 February 2020

Beste schaakvrienden,

 

Om nog mee te willen doen in de bovenste regionen moesten we ook deze keer ons uiterste best doen. Ik kan jullie garanderen dat daar geen gebrek aan was want iedereen ging voor meer dan de 100 procent . En daarom kan ik alleen maar de uitslagen geven omdat iedereen zo goed bezig was met zijn partij dat er geen tijd over bleef om het op papier te zetten.

 

Lees meer...
 
10+10 toernooi
Monday 03 February 2020
Volgende week 9 februari spelen we ronde 5 van het 10+10 toernooi. Meld je aan!

Standen, uitslagen en voorlopige deelnemerslijst is te vinden op de site:


Tot volgende week!

Groet Frank
 
Eindhoven 4 - DDT 2
Sunday 02 February 2020
Een belangrijke wedstrijd voor het 2e. Op rating een mindere tegenstander, maar gezien de hoeveelheid jeugdspelers toch een niet te onderschatten team. De vaste 1e en 2e bordspelers van Eindhoven 4 hadden andere verplichtingen (wedstrijdleider en invallen voor Eindhoven 2), waardoor ze verzwakt moesten opdraven. Het werd een grote uitslag, maar toch enigszins geflatteerd.
Michele was als eerste klaar. Hij kwam slecht uit de opening, maar zijn tegenstander had een ongedekt stuk en na een onnauwkeurige zet kwam er een simpele combinatie op het bord dat stukwinst opleverde en het eerste punt.
Bert-Jan kwam zeer goed uit de opening en kon vervolgens een standaardaanval opzetten. Zijn tegenstander kwam niet tot tegenspel en kon niet veel later opgeven.
Jaap had een soepele overwinning. Met de koning op e6 en alle zware stukken nog op het bord kwam zijn tegenstander vervelend in de penning te staan . Dit leidde tot zoveel druk, dat er spoedig 2 pionnen gesnoept konden worden. Nadat de zware stukken ook van het bord geruild konden worden, was het appeltje, eitje.
Alex kreeg zijn favoriete opening op het bord, waarmee hij dit seizoen al menig punt gescoord heeft. Ook deze keer was het niet anders. Met alle stukken op het bord wist hij net genoeg druk te creëren en het volle punt er weer uit te halen.
Elias had het niet makkelijk tegen zijn jonge tegenstander. Net toen hij dacht er doorheen te zijn, wist ze weer de juiste zet te vinden. Er bleef een zeer remiseachtige stelling over met paard voor Elias tegen loper. Een remiseaanbod werd echter afgeslagen, maar toen enkele zetten later de vrede bijna getekend leek, liep ze in een paardvork en ging het volle punt toch nog naar Elias.
Tommie speelde tegen de jongste speler van Eindhoven. En ook dat ging niet gemakkelijk. Ook zij wist lange tijd een gelijke stelling op het bord te houden tegen Tommie. In het toreneindspel dat eenvoudig remise was, ging ze echter alsnog in de fout en zo kon ook Tommie een punt bijschrijven.
Jan kwam deze wedstrijd prima uit de opening en kon een gezonde pion winnen. Maar hij speelde zijn zetten in de verkeerde volgorde, waarna hij plotseling een stuk achterstond. Zijn jonge tegenstander wist daar wel raad mee en leidde de partij op een zeer volwassen manier naar winst.
Het tweede doet na deze overwinning weer helemaal mee voor de titelstrijd in poule 5G. De volgende ronde wacht koploper Helmond 2. Het moment van de waarheid voor DDT 2.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 70 van 324