Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
Eindhoven 4 - DDT 2
Sunday 02 February 2020
Een belangrijke wedstrijd voor het 2e. Op rating een mindere tegenstander, maar gezien de hoeveelheid jeugdspelers toch een niet te onderschatten team. De vaste 1e en 2e bordspelers van Eindhoven 4 hadden andere verplichtingen (wedstrijdleider en invallen voor Eindhoven 2), waardoor ze verzwakt moesten opdraven. Het werd een grote uitslag, maar toch enigszins geflatteerd.
Michele was als eerste klaar. Hij kwam slecht uit de opening, maar zijn tegenstander had een ongedekt stuk en na een onnauwkeurige zet kwam er een simpele combinatie op het bord dat stukwinst opleverde en het eerste punt.
Bert-Jan kwam zeer goed uit de opening en kon vervolgens een standaardaanval opzetten. Zijn tegenstander kwam niet tot tegenspel en kon niet veel later opgeven.
Jaap had een soepele overwinning. Met de koning op e6 en alle zware stukken nog op het bord kwam zijn tegenstander vervelend in de penning te staan . Dit leidde tot zoveel druk, dat er spoedig 2 pionnen gesnoept konden worden. Nadat de zware stukken ook van het bord geruild konden worden, was het appeltje, eitje.
Alex kreeg zijn favoriete opening op het bord, waarmee hij dit seizoen al menig punt gescoord heeft. Ook deze keer was het niet anders. Met alle stukken op het bord wist hij net genoeg druk te creëren en het volle punt er weer uit te halen.
Elias had het niet makkelijk tegen zijn jonge tegenstander. Net toen hij dacht er doorheen te zijn, wist ze weer de juiste zet te vinden. Er bleef een zeer remiseachtige stelling over met paard voor Elias tegen loper. Een remiseaanbod werd echter afgeslagen, maar toen enkele zetten later de vrede bijna getekend leek, liep ze in een paardvork en ging het volle punt toch nog naar Elias.
Tommie speelde tegen de jongste speler van Eindhoven. En ook dat ging niet gemakkelijk. Ook zij wist lange tijd een gelijke stelling op het bord te houden tegen Tommie. In het toreneindspel dat eenvoudig remise was, ging ze echter alsnog in de fout en zo kon ook Tommie een punt bijschrijven.
Jan kwam deze wedstrijd prima uit de opening en kon een gezonde pion winnen. Maar hij speelde zijn zetten in de verkeerde volgorde, waarna hij plotseling een stuk achterstond. Zijn jonge tegenstander wist daar wel raad mee en leidde de partij op een zeer volwassen manier naar winst.
Het tweede doet na deze overwinning weer helemaal mee voor de titelstrijd in poule 5G. De volgende ronde wacht koploper Helmond 2. Het moment van de waarheid voor DDT 2.
 
Een goede dag en met z’n allen op plaats 2!
Saturday 01 February 2020

De Drie Toren 1 moest naar Delft. Tegen DSC Delft 4 werd nipt gewonnen met 3,5-4,5. In 3F staan we nu gedeeld 2e met ASV 2. Met nog 4 rondes te gaan is er nog van alles mogelijk.

 

Het tweede wist met maar liefst 1-7 Eindhoven 4 te verslaan! In 5G zijn de degradatiekandidaten duidelijk, daarboven kan nog veel gebeuren. DDT2 staat met Dongen gedeeld 2e, 2 punten en 4 bordpunten achter Helmond 2. En daar spelen ze ronde 5 tegen op 7 maart!

 

DDT3 staat ongedeeld 2e in 6E.  Thuis werd met 5-2 afgerekend met De Raadsheer 3.

 

Ook het vierde staat op een gedeelde 2e plaats na 4,5-3,5 zege op Bergen op Zoom 3.

 
Avondcompetitie ronde 4
Saturday 25 January 2020

Het A-team speelde tegen HMC en die hadden gemiddeld bijna 300 ratingpunten meer. Alleen Huub wist remise te maken op het 4e bord.

 

Goirle was het strijdtoneel van EGS A en De Drie Torens B. EGS was op rating iets sterker, maar alleen Danniel en Michele wisten remise te maken, 3-1.

 

Het C-team speelde  tegen EGS B en wist een gelijk spel te bereiken tegen deze sterke tegenstander. Jaap won, Andries en Ton speelde remise.

 
De Drie torens 1 verslaat Zuid Limdburg 4
Tuesday 07 January 2020

Achteraf was het een ruime overwinning, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. In het begin regende het remises.

 

Wilbert (1, zwart) probeerde de degelijke opzet van Ed Vos aan te tasten, maar die kende de opening beter. Na enkele verwikkelingen moest onze kopman al oppassen. Nadat hij een plan voor wit had uitgerekend waarmee de Limburger langdurige druk zou kunnen krijgen bood deze remise aan. Aangezien Zuid Llimburg niet op zijn sterkst was opgekomen, was het motto vertrouwen in de teamgenoten.

 

Arnoud (5, zwart) speelde een beetje een slap potje. Al snel wist hij het voordeeltje dat wit doorgaans in de opening heeft, te neutraliseren. Nadat bijna alle lichte stukken waren geruild, was de muziek uit de stelling. Ook tegen een, op papier, zwakkere tegenstander heeft het dan niet zo veel zin om door te spelen. Daarom bood hij remise aan, hetgeen werd geaccepteerd. Achteraf bleek dat de partij inderdaad niet buiten de remisemarge was geweest. Geen fouten gemaakt dus, maar toch een beetje teleurstellend dat hij er niet meer een echte partij van had kunnen maken.

 

Rick (3, zwart) startte zijn partij met een tosti, het achteroverslaan van 3 koffie, om vervolgens verder te gaan aan de cola. Nog voor zet 3 ging hij de denktank in: kon hij nou Ld6 doen, want f4 zag er agressief uit en kon Rick een toren offeren door f4 te slaan? Na een half uur rekenen besloot Rick niet ervoor te gaan en zijn back-up plan te gebruiken. Het back-up plan was een groot succes en Rick stond de volledige partij een tikkeltje beter en dat met zwart. Zijn tegenstander verdedigde nauwkeurig en Rick bood, toen de schwung uit de stelling was, remise aan wat werd aangenomen. In de analyse bleek het torenoffer in de opening toch te kunnen. Ach ja, volgende keer beter.

 

Jaap(7, zwart) kreeg een solide Colle voor zijn kiezen. Wit speelde de meest actieve voortzetting niet, waardoor Jaap gemakkelijk gelijk spel kreeg. Daarna speelde hij de meest actieve voortzetting niet waardoor er ook niet meer in zat dan gelijk spel. Jaap koos daarom maar voor een plan wat verliezen bijna onmogelijk maakte en bood meteen remise aan. Dat werd aangenomen.

Willem (2, wit) kreeg een Hollandse partij op het bord. Hij investeerde in de opening veel tijd in het vinden van de juiste zetvolgorde. Dit betaalde zich snel uit. Willem kon op zijn voorwaarden het centrum openen, waardoor zijn tegenstander aan alle kanten problemen kreeg. Mede door tijdnood kon zijn tegenstander de beste verdediging niet vinden. Willem mocht daardoor zijn eerste overwinning van het seizoen noteren.

 

Ad (6, wit) speelde tegen Karl Schubert. Er kwam een Pirc op het bord. Ad speelde nogal planloos, waardoor zwart een prima stelling kreeg. Hij rocheerde echter maar niet, en zette op een gegeven moment zijn koning doodleuk op e7 neer. Nogal riskant met pionnen c3-d4-e4 van wit tegen c5-d6-e5 van zwart in het centrum. Ad wist echter niet te profiteren van de risico's die zwart nam, en kon slechts afwikkelen naar een eindspel dat er iets beter voor zwart uitzag. Uiteindelijk hadden beide partijen nog een paard en twee pionnen. Vlak na de tijdcontrole werd toen de vrede getekend.

 

Mede dankzij de overwinning van Willem was de tussenstand 3½ - 2½ . Zouden Joost en Huub de overwinning kunnen binnen slepen?

 

De teamcaptain (8, wit) stond na de opening duidelijk beter. Huub had druk op de damevleugel, mede doordat zwart wat tijd verloor: zijn paard van b8 ging naar d7, b8, d7 en later weer naar d8. Huub oogstte te vroeg, waardoor zwart een kwaliteit voor een pion kon geven. Waarschijnlijk was het resterende eindspel remise. Alles stond op de koningsvleugel, maar toen zwart zijn pion naar e5 speelde, werd deze zwak en ging even later verloren. Daarna was het technisch gewonnen.

 

Joost (4, wit) had een zware partij. Hij dacht dat hij zeer goed uit de opening kwam en offerde thematisch een pion. Maar zijn tegenstander Ronny Willen kwam met wat venijnige tegenzetten en Joost zag zijn pion voorlopig niet terug. Zwart kon hier ondertussen ook niet veel mee ondernemen. Er werd over en weer remise aangeboden en geweigerd en doorgespeeld tot in de laatste seconden, waarin Joost de gelukkigste bleek en een stuk mocht incasseren.

 

We staan nu een matchpunt achter de koplopers, maar alles staat nog heel dicht bij elkaar. Begin februari gaat de strijd verder. 

 
DDT 2 - DSC Dongen 1
Tuesday 17 December 2019

Een belangrijke wedstrijd voor DDT 2 en een even zo belangrijke wedstrijd voor de tegenstander, die al dure punten had laten liggen tegen het Paardje.
Een gezonde spanning was zeker merkbaar bij aanvang van de wedstrijd.
Het begon allemaal rustig met vanuit de opening een positieve balans voor DDT 2. 
Er waren zeer belovende stellingen voor Jan, Jaap en Jelle. Bert-Jan stond wel iets gedrongen en ook Danniel moest er duidelijk weer voor gaan werken.
Bij Frank was het scherp, dus dat kon nog alle kanten op. Elias had een klein plusje.
Maar het werd een middag met plotseling een flinke tegenwind. Michele overzag een tactische wending en moest er weer goed voor gaan zitten.
Jelle misrekende zich en gaf zijn mooie stelling weg, Jaap liet zich pardoes mat zetten, bij Frank sneed het mes aan de verkeerde kant en Bert-Jan was deze dag niet opgewassen tegen Maarten vd Burght. En zo stonden we na ruim 2½ uur spelen al op een 0-4 achterstand. Elias kreeg het kleine voordeeltje niet uitgebouwd naar winst, maar scoorde wel ons eerste halfje van de middag. Jan had intussen een paar pionnen en de kwaliteit ingeleverd en gaf spoedig op. Bij Michele leek het een spannende pionnenrace te gaan worden, maar het was onduidelijk en met een pion minder werd er tot remise besloten. Danniel kwam langzaam aan wel iets beter te staan, maar het was niet voldoende voor de overwinning en zo scoorde hij ons derde halfje.

 
Externe van 14 december
Saturday 14 December 2019

Het vlaggeschip wist Zuid Limburg 4 te verslaan met 5,5 – 2,5. Willem, Joost en Huub wonnen, de rest maakte remise. Een nuttige overwinning die een plaats in de subtop oplevert.  

Het tweede verloor met maar liefst 1,5 – 6,5 van Dongen 1. Dit ondanks gemiddeld 100 rating punten meer. Alleen Danniel, Michele en Elias maakte remise. Voorlopig is een eerste plaats ver weg met het zware programma voor de boeg.

De Drie Torens Drie versloeg in Rozendaal De Pion Vier met Twee en een half - Vijf en een half. Zeges voor Wim, Marsel, Paul , Andries en Cemil. Wim den Uijl maakte het halfje compleet. Ze staan in het linker rijtje op plaats 3.

 

Het Vierde versloeg het Vierde van De Baronie met 3,5 – 4,5. Winst was er voor Rowan, Tommie, Ernest en Mark. Stefan maakte remise. De stand was op het moment van schrijven nog niet volledig.

 

Alle uitslagen en standen vind je hier.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 70 van 319