Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
De Drie Torens Beker
Saturday 16 November 2019
Lees meer...
 
avondcompetitie ronde 2
Friday 15 November 2019

Het A-team haalde in het verre Helmond een gelijk spel op. Alleen Joost wist te winnen.

De DDT-B wist een Made een goede overwinning te boeken met 1-3. Hoe dat ging lees je in het verslag. 

Lees meer...
 
Avondcompetitie ronde 2 B-team
Thursday 14 November 2019

Het B-team heeft zijn tweede wedstrijd winnend afgesloten. Na een plezierige schaakavond stond een 1 – 3 uitslag op het wedstrijdformulier.

Lees meer...
 
Wedstrijdverslag HWP Sas van Gent 4 – SV DDT 3 van 15 december 2018
Tuesday 12 November 2019

Bord 1. 

Kees de Wolf (zwart) – Ad Mutsaers (wit)  1/2 – 1/2

 

Bord 2. 

William Baeten (wit) -  Wim van der Velden (zwart) 0 - 1

In een Bird opening Hollandse variant (1. f4 – d5; 2. Pf3 – c5) kreeg ik op zet 16 de dame cadeau. Daarmee was de partij beslist. Het duurde tot de 49e zet, voordat mijn tegenstander opgaf bij een mat in 2 zetten. In de tussentijd wat onnauwkeurige zetten gedaan.

 

Bord 3.

Gilbert Ongena (zwart) – Marsel van Hoorn (wit) 1 - 0

Ik had wit aan het derde bord. Ik kwam riant uit de opening: witte stukken gericht op de koningsvleugel, en zwarte stukken gedrukt op de damevleugel. Volgens Fritz had wit op de 18e zet zelfs zijn paard kunnen offeren. Helaas, ik koos de verkeerde voortzetting, reageerde ook niet goed op een tegenstoot van zwart. Het ging van kwaad tot erger, en ik kon opgeven toen zwart een dame ging halen.

 

Bord 4. 

Adrie den Hamer (wit) – Wim den Uijl (zwart) 1/2 – 1/2

Met veel zetverwisseling kwamen we in een Siciliaan met een pion op d3. Tamelijk gesloten dus. Ik ontwikkelde initiatief op de damevleugel, waarbij op de lange duur mijn loper op b3 klem zou kunnen komen. Ik kon dit oplossen ten koste van een pion. De afwikkeling naar een eindspel met ongelijke lopers was dus gewenst. Remise, waardoor de eindstand 3,5-4,5 werd.

 

Bord 5.

Milan van de Vyver (zwart) – Andries Hohner (wit) 1 - 0

 

Bord 6.

Lander van Coppenolle (wit) – Frans Klijsen (zwart) 1 - 0

Mijn tegenstander was een junior, die voortvarend aan de partij begon en ik had me voorgenomen om me niet in zijn tempo te laten meeslepen, maar het liep ff anders.

Na de opening : 1. e4 – e5 2. Pf3 – d6 3. D4 – e5xd4 4. Pf3xd4 – Pf6 5. Pf3 was ik in dubio en ging de fout in met 5. …..- Pc6 waar ik beter gewoon c6 had moeten spelen. Het gevolg: 6. Lb5 – Le7 ?? weer een misvatting mijnerzijds. De junior nam het kadootje aan : 7. Pd4xPc6 – bxc6 8. Lb5xc6+ - Ld7 9. Lc6xTa8 – Dd8xLa8 10. Dd3 – Lc6 11. F3 – 0-0 tot zover de opening.

Een kwaliteit en een pion achter kwam ik tot bezinning en nam rustig de tijd om over iedere zet na te denken. Het vervolg ging best aardig en ik wist de achterstand terug te brengen tot 2 pionnen  in het eindspel met Torens. en kreeg weer hoop op een resultaat ,echter de betere stelling en de plus pionnen van mijn tegenstander ,en met inzet van de witte koning ging ik weer foutjes maken.  Toen mijn Toren gepend stond bij een schaakje gaf ik op omdat ik dat verlies niet meer aankon.

1 – 0 dus en complimenten voor de junior die speelde een puike partij.

 

Bord 7.

Geert Vijncke (zwart) – Frank Vennix (wit) 0 - 1

Ik speelde met wit en had een makkelijke partij. Zwart gaf op zet 6 een pion weg zonder compensatie. Even later kreeg ik nog een paard en was het eigenlijk al wel over. Tegenstander speelde nog even door, maar toen ik nog een kwaliteit zou gaan winnen, gaf zwart op. De overige partijen waren net goed en wel begonnen, ik was al klaar rond 14.00 uur. De volledige partij:

1. e4 e5 2. Nf3 d6 3. Bc4 Nc6 4. Nc3 Nf6 5. Ng5 Be6 6. Nxe6 fxe6 7. Bxe6 Qe7 8. Nd5 Nxd5 9. Bxd5 O-O-O 10. Qg4+ Kb8 11. a3 Nd4 12. Qd1 c6 13. Ba2 d5 14. c3 Nb5 15. exd5 cxd5 16. O-O Qc7 17. Qe2 Bd6 18. Qxb5 a6 19. Qxd5 Bxa3 20. Qe4 Bd6 21. d3 g6 22. Be3 Rhf8 23. Bh6 Rfe8 24. Bg5 Rd7 25. Bb3 Rg7 26. Bf6 Rge7 27. Ba4 

Bord 8.

Thomas Perisic (wit) – Wendy Carol (zwart) 1/2 – ½

 

 
Het tweede wint zijn eerste wedstrijd
Tuesday 05 November 2019

Het tweede wint van De Pion 3, ieder zijn verhaal

Bord 1 Jan Douwes, wit

Ik speelde mijn gebruikelijke opening en verkreeg geen voordeel totdat tegenstander van Elven op de 38e zet een onnauwkeurigheid produceerde. De weerlegging hiervan was echter te diep voor me en ik kon uiteindelijk een puntendeling niet ontlopen. Ik ben tevreden over mijn partij (nergens slecht gestaan volgens vriend Fritz) maar niet over het resultaat. Wel zeer tevreden met de teamperformance (en matchpunten). Ook de invallers zeer bedankt voor jullie inzet.

Bord 2 Danniël van Boxtel

De koortsige Danniël speelde aan het tweede bord op een zwakke pion van zijn tegenstander. Toen hij die eindelijk kon pakken bleek Alberts een aardige riposte te hebben, waarna het materiaal direct weer gelijk was. Bij de 3-4 tussenstand wenste zijn opponent nog steeds geen risico te nemen en concludeerde Danniël, na inmiddels drie keer een remiseaanbod te hebben afgeslagen, dat het toreneindspel niet meer te winnen was. Gelukkig was dit het beslissende halfje voor de teamwinst. 

Bord 3 Michele Montenegro

Met wit op bord 3 kwam Michele goed uit de opening. Hij wist een positioneel voordeeltje op te bouwen, waardoor zwart met een hangende pion op c6 kwam te zitten. De witte stukken werkten goed samen en toen ronde de 40e zet de druk op de zwarte stelling te veel werd, vielen er al gauw drie zwarte pionnen, waarna de partij snel klaar was.

Bord 4 Frank Schouten

Op bord 4 speelde Frank met zwart een opening die hem voordeel opleverde. Hij won zelfs een pion, maar tegenstander P. Huijser had wel compensatie. Door een onoplettendheid moest Frank een kwaliteit geven die na enige tijd weer werd geretourneerd. Het resterende eindspel speelde Huijser prima, met veel dreigingen en initiatief. Juist toen Frank alle problemen had opgelost en er een potremise-stelling op het bord was gekomen ging hij zwaar in de fout door in een matnetje te lopen met de koning (nog steeds een voorsprong van 4-3). Erg jammer, maar gelukkig kon op dat moment de teamoverwinning ons eigenlijk niet meer ontgaan omdat Danniël een niet te verliezen toreneindspel nog aan het proberen te winnen was....

Bord 5 Pieter Priems

Pieter speelde weer eens een Konings Indische Aanval. Zijn tegenstander Kees van Hoogeloon speelde goed  tegen. Pieter miste een geode mogelijkheid om een paard op e4 te krijgen. Die had de opstoot van  pion d6 kunnen ondersteunen. Zoals het ging was de muziek uit de stelling en bood Pieter, ook gezien de stand van de wedstijd, remise aan. Dat werd geaccepteerd. 

Bord 6 Cemil Kaya

Op bord zes werd het een Russiche opening (Petrof  French Attack). Waarbij Cemil te haastig de C en B pion naar voren schoof, met als gevolg dat de tegen-standster een pion voor kwam te staan. Dit was voldoende om  voor mijn tegenstandster de winst te halen.

Bord 7 Jan Korevaar

In een, in zetten maar niet in tijd, korte partij werden door de tegenstander gemaakte ontwikkelingsfoutjes uitgebuit door een agressieve voortzetting. 
Met F4 en F5 bij respectievelijk zet 7 en 10 werd veel dreiging opgebouwd zonder dat er materiaal werd uitgewisseld.  Wat aan beide kanten veel rekenwerk opleverde. Dit deed  ik iets beter dan mijn tegenstander. Nadat erbij zet 13 en 14 twee stukken afvlogen werd er na 3 uur spelen opgegeven.

Bord 8 Alex Olree

Eerste wedstrijd in mijn nieuwe team, team 2 nu en ik wilde me bewijzen dat ik het kon waarmaken. Zwart op bord 8 ok geen probleem in mijn geval begin ik kon me prachtig ontwikkelen en alles goed zetten voor mijn offensief, middenspel van mijn kant prachtig gedaan in het voordeel van mij en het eindspel heb ik het afgemaakt als eerste van het team 1 tegen 0 voor ons. Helaas moesten we nog ruim 3 uur wachten op Daniël :).

 

 
10+10 toernooi
Sunday 03 November 2019
Volgende week 10 november spelen we ronde 2 van het 10+10 toernooi. Meld je aan!

Standen, uitslagen en voorlopige deelnemerslijst is te vinden op de site:


Tot volgende week!

Groet Frank
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 81 - 90 van 325