Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
Jeugdschaaktoernooi De Drie Torens
Tuesday 05 February 2013

Op vrijdag 15 februari 2013 houdt De Drie Torens een schaaktoernooi voor jeugd tot 18 jaar. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een schaakvereniging, het toernooi is geschikt voor elke jongere die al aardig kan schaken. 

Het toernooi wordt gehouden bij Stichting Kennisplein, Nimrodstraat 30 te Tilburg en begint om 12.30 uur. De inschrijving is van 12:00 tot 12:20 uur. De prijsuitreiking is omstreeks 17:00 uur. Inschrijven kan op de dag van het toernooi vanaf 12.00 uur, maar aangezien er slechts ruimte is voor 60 deelnemers is het aan te bevelen om vooraf aan te melden. Aanmelden bij voorkeur per e-mail of ev. telefonisch voor woensdag 13 februari a.s bij Ernest van Moorsel ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken en 0161-453364) of Elias Thijsse ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken en 0416-362135), onder vermelding van geboortejaar en eventueel vereniging, KNSB-jeugdrating en laatst behaalde stap. Het inschrijfgeld bedraagt  €3. Elke deelnemer krijgt een herinnering, een drankje en nog wat lekkers. Voor beperkte prijzen zijn fris, koffie en thee te koop. Tussen de partijen kan geschaakt worden tegen de Aap of de Beer en kunnen schaakpuzzels (per stap) worden opgelost. Ook is er een stripboeken-/spelletjesruimte.

Lees meer...
 
Pieter Mathieu 2e bij PK
Monday 07 January 2013

Pieter Mathieu is met een mooie score van 7 uit 9 tweede geworden in de E-categorie van de Brabantse schaakjeugd! Alleen Victor Muntean bleef hem een halfje voor; ex-lid Tristan de Haas werd met een half punt minder derde. Zij mogen allen naar het Nederlands Kampioenschap. De volledige uitslag staat op http://pkjeugd.nbsb.org/2012/e/SMWSite/index.html

Bij het snelschaak won Pieters broer Jelle zilver in de C-categorie. Teun vdr Aa werd daar 4e en Jaap Gras 6e.

De play-off voor de NK-plaats bij de C-jeugd werd verrassend gewonnen door Sam Baselmans,  Sourav Bhattacharjee werd 2e en Teun dus 3e.

 
Teun vdr Aa gedeeld eerste bij jeugd PK
Monday 31 December 2012

Ons jeugdlid Teun van der Aa is bij de Brabantse jeugdkampioenschappen gedeeld eerste geworden in de categorie C (12/13-jarigen)! In Kaatsheuvel eindigde Teun met een prachtige score van 6 uit 7 gelijk met Sourav Bhattacharjee en Sam Baselmans, die hem op weerstandspunten voor bleven. Tijdens de PK categorie E, op 5 en 6 januari en weer in De Werft te Kaatsheuvel, strijden deze drie in een play-off om 1 NK-plaats. In dezelfde categorie deed Jelle Mathieu het met 4/7 en een 5e plaats ook goed. Ruben van de Boel beleefde met 3.5/9 een behoorlijk debuut in de D-categorie.

Op http://www.nbsb.nl/nieuws.php?id=2344 staan alle partijen en vele foto's.

 

 
Indeling tweede cyclus
Friday 14 December 2012

De indeling voor de tweede cyclus is bekend en te vinden met de onderstaande link: 

http://dedrietorens.nl/interne_competitie/2012-2013_interne_competitie2.htm

 
YASSER SEIRAWAN WAS OP BEZOEK
Sunday 04 November 2012

Zaterdag 27 oktober vierde De Drie Torens zijn eerste lustrum.
Ter gelegenheid hiervan was de Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan vastgelegd.
Zijn bezoek aan ons speelhonk Theseus ging niet zonder slag of stoot.
Marsel zou hem op station Tilburg ophalen, Yasser zou om 12.35 uur arriveren, ruim op tijd voor het programma dat om 13.00 u zou starten.
Wie er ook kwam, geen Seirawan.
Het werd 13.00u, het werd 13.30 u. Dankzij Ernest van Moorsel werd in Theseus een noodtoernooi snelschaken voor de aanwezigen gestart.
Toen Seirawan eindelijk arriveerde was het al drie uur geworden.
Deels was de vertraging zijn eigen fout (in de verkeerde trein gestapt) en deels de fout van de NS (Yasser’s goede trein werd vervangen door een zeer trage bus). Het ergste van alles: seirawan had geen mobieltje zij zich: “I hate cell phones”.

Lees meer...
 
Simultaan Seirawan
Sunday 28 October 2012
De foto's van de simultaan zijn nu terug te vinden onder het kopje Fotogalerij .
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 81 - 90 van 141