Skip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
You are here: Home
Welkom bij De Drie Torens
Externe van 2 november 2019
Sunday 03 November 2019

Het eerste boekte, mede doordat SMB met 6 man kwam opdagen, een nuttige 6-2 zegen op SMB 1. Het tweede speelde in Roosendaal tegen De Pion 3 en behaalde een moeizame 3,5-4,5 overwinning. De drie torens drie speelde in Sas van Gent! De lange reis werd niet beloond en ze kwamen terug met 3,5 punt. Het vierde speelde met 7 mensen omdat er een invaller was afgestaan aan het tweede. De zeges van Rowan Nap en Peter Paul van der Schoot waren niet voldoende om een 3-5 nederlaag te voorkomen.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de KNSB site .
 
Avondteams oktober
Tuesday 22 October 2019
Het A team speelt weer in de hoofdklasse van de avondcompetitie. Tegen Stukkenjagers A was er weinig eer te behalen, een nipte nederlaag van 1,5-2,5. Het B-team speelt in B1 en wist met een tactische opstelling Stukkenjagers C op 2-2 te houden. Stukkenjagers E wist het C-team een punt af te snoepen met een 2-2 gelijk spel in B2. Alle persoonlijke uitslagen vindt je hier.
 
Drie Torens 1 start met nederlaag
Saturday 19 October 2019

We kwamen in een druilige regen in Rotterdam aan. Ad, Michele en Rick moesten Willem op Rotterdam Centraal oppikken vanwege spoor perikelen. Ze begonnen met wat achterstand op de klok.

Charlois / Europoort had nieuw onderdak gevonden bij de plaatselijke jeu de Boules vereniging. Er was weinig ruimte tot manoeuvreren. De mooie grote schaakborden pasten net op de tafeltjes.

De eerste tegenstander (gemiddelde rating 2068 tegen ons 1989) in het nieuwe seizoen was meteen een van de sterkste. En dat bleek helaas ook tijdens het verloop van de match. Er gebeurde die middag maar weinig noemenswaardige  zaken.

Wel kwamen we op een voorsprong door een overwinning van Ad (5, wit) waar hij zich enigszins voor schaamde. Door een onnauwkeurigheid in de opening kwam hij een pion achter en zijn tegenstander dacht er nog eentje mee te pikken, maar verloor door een schaakje op de onderste rij een toren.

Joost (4, zwart) speelde een solide partij. In een paard-loper eindspel stond de witte knol op h6 buitenspel. Zijn tegenstander weigerde het paard uit de stal te halen en Joost kon even later de deur vergrendelen en speelde dus eigenlijk met een stuk meer. Met nauwkeurig spel wist hij de partij te winnen.

Onze herintreder Willem (3, wit) had een moeilijke middag. Hij kwam een pion achter en verzeilde in een waarschijnlijk verloren toreneindspel. Zijn tegenstander speelde het niet optimaal en door taai verdedigen en stug volhouden kon Willem een halfje bij schrijven.

Onze teamleider Huub (8, zwart) had na de opening weinig problemen, maar het kostte hem wel veel bedenktijd. Aan het eind van de partij had hij een klein kansje op voordeel, maar mistte dit. Zijn remiseaanbod werd aangenomen.

 

Dit alles resulteerde in 5 – 3 tegen één van de kanshebbers op het kampioenschap. Volgende tegenstander is SMB 1 uit Nijmegen met een gemiddelde rating van 1829. Hopelijk kunnen we ons van de eerste nederlaag herstellen.

 
Geen Oscars voor De Drie Torens - Bekerteam A sneeft tegen KiNG
Tuesday 15 October 2019

[door Joost van den Bighelaar]

Cinecitta was het decor voor deze thuiswedstrijd van KiNG tegen ons Bekerteam A. De recente uittocht van spelers van Stukkenjagers naar KiNG stond kennelijk niet in de weg aan deze broederdienst. Niet kinderachtig. We waren duidelijk outrated maar de opstelling bood wel kansen. Dan zouden er wel een paar uitslagen mee moeten vallen. Dat gebeurde niet.

Lees meer...
 
'Wat doen we bij vier remises'?
Tuesday 15 October 2019

[door Frank Schouten]

Een kort verslag van de eerste ronde van de NBSB-beker voor spelers met een rating die lager is dan 1700 Elo-punten; in de volksmond, 'de kneuzenbeker'. Wij (Tommie (1), Ernest (2), Marsel (3) en Frank S. (4) moesten hiervoor naar Mierlo.

Lees meer...
 
DDT 1 start met nederlaag
Saturday 28 September 2019
Het eerste heeft met 5-3 verloren van Charlois Europoort 2. Ze hier  voor de standen en uitslagen in 3F.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 81 - 90 van 319