In de NBSB beker spelen we met 2 teams. Het A-team moest de tweede ronde tegen de Kemppion. Omdat de teamleider een inhaalpartij moest spelen om promotie en degradatie in de interne competitie, werden met Wilbert en Elias twee (heel competente) invallers geronseld. Het plan pakte goed uit. Het A-team won, uiteindelijk, overtuigend en de teamleider degradeerde niet!

Op bord 1 speelde Wilbert (1, zwart) een manke draak. Zijn tegenstander wist de weg in deze verraderlijke opening goed te vinden. Uit noodzaak offerde Wilbert een kwaliteit. Zijn tegenstander had goed gezien deze niet aan te nemen. Een paar zetten later kon dat wel, met groot voordeel voor wit. Toen de witspeler dat achterwege liet, draaide de partij. Wilbert won een paar pionnetjes en wist het eindspel uit te schuiven.

De tegenstander van Bert-Jan (2, wit) lokte zijn centrumpionnen naar voren, kwam hierdoor ook in de verdrukking. Bert-Jan wist er niet meteen doorheen te komen, maar  hield het initiatief. De tijd tikte vrolijk verder en de gedachten gingen terug naar Waalwijk waar hij ook in tijdnood kwam en toen mijn gewonnen stelling verprutste. Gelukkig kwam het dit keer niet zover en won Bert-Jan in de complicaties een pion en later zelfs een stuk. Daarna geloofde zijn opponent het verder wel.

Pieter (3, zwart) speelde met zwart een soort gesloten Siciliaans. Het was veel laveren, een echte oude mannenpartij. Dat paste wel bij de leeftijd van beide combattanten. Pieter verloor een pion en vanaf dat moment stond Wilbert Rombouts goed tot gewonnen. Toen de tijdnood aanbrak, we speelden zonder inrcrement!, werd het een blunder festival. En zoals eerder gemeld wie de laatste maakt verliest. Met nog 7 seconden op de klok was de overwinning binnen.

Ook de invalbeurt van Elias (4, wit) in het NBSB-bekerteam A verliep voorspoedig. Alleen door tijdsdruk (zijn tegenstander wilde eerst niets drinken, Elias wel, en zijn zetten kwamen heel snel) ging het begin van de partij wat moeizaam, maar qua stelling had hij weinig te klagen. In een zijvariant van de Pirc permitteerde de zwartspeler zich nogal wat tempoverlies, en de witte aanval liep als een trein. Toen hij ook nog in inmiddels slechte stelling een matdreiging overzag, was het helemaal klaar, dus voor de verandering eens een vlot puntje van Elias.

Een enigszins geflatteerde 4-0 overwinning dus. Toch fijn als een plannetje goed uitpakt!