De eerste ronde van de avondcompetitie was dezelfde als de laatste van vorig jaar. Ook nu werd het weer een nederlaag tegen dit sterke team.

Om de tegenstander te verrassen zat Huub op bord 1. Dat was echter het vorige seizoen ook zo.  Ze hadden dit keer een nog sterkere kopman in de persoon van Joep Nabuurs. In de opening koos Huub niet het meest actieve plan, waardoor later zijn paarden te weinig ruimte hadden. In het middenspel miste hij een kans om de stelling richting evenwicht te brengen. Daarna was het positioneel slecht voor wit en konden de stukken van Huub geen kant op. Zijn tegenstander speelde het energiek en goed af. Een pion ging van e6 via d5, d4, d3, d2 naar e1. En dat kostte wit te veel materiaal.
Op bord 2 zat Joost tegenover Guus Bollen. Een aantal jaren geleden was dit zo wat een jaarlijks terugkerend treffen in de bekercompetitie, meestal met Guus als winnaar. In de partij had Joost steeds een licht nadeel maar veel was het niet. Een onhandige ruil bracht een witte pion naar f6 en het effect daarvan had Joost niet goed ingeschat. De witte stukken stroomden de stelling binnen en wonnen een pion op de damevleugel, terwijl Joost geen tegenspel kon ontwikkelen. Toen er 2 verbonden vrijpionnen op b5 en a6 stonden vond Joost het welletjes en gaf op. 
Wilbert mocht op bord 3 aantreden tegen Thomas Kools. Wilbert pakte in de opening het centrum, maar zwart was snel met zijn ontwikkeling en dwong wit in de verdediging. De aanval op de witte koningsstelling werd kracht bijgezet met een pionoffer op de g-lijn. Wilbert ging toen 3 kwartier in de denktank en kwam met een gepointeerde verdediging. Die bleek met een penning, een tussenzet en uiteindelijk een vergiftigde pion tot een stelling te leiden waarin op de dame na alle zwarte aanvallers werden geruild. Vervolgens combineerde Wilbert de jacht op de dame met het binnendringen in de zwarte stelling en de koning van zwart werd op zijn beginveld uitgerookt.
Op bord 4 speelde Jaap met zwart tegen Rudy Simons. De opening pakte Jaap voortvarend aan en dat pakte goed uit. Jaap had gelijk spel en kon snel d5 doorzetten. Dat had als nadeel dat zet c5 voor wit beschikbaar kwam. Op dit niveau is niets gratis. Jaap reageerde daar niet optimaal op en miste een paar kansen om een klein voordeeltje te halen. Daardoor kwam Jaap passief te staan en moest daarna de rest van de partij alle zeilen bijzetten. Met creatief verdedigen wist hij een wel heel erg potremise toreneindspel te bereiken. Net op het moment dat hij op winst moest gaan spelen. Iedereen zag dat winstpogingen er niet in zaten dus werd tot remise besloten.

De eerste ronde zit erop, hopelijk volgende keer wat meer matchpunten.

WLC ADe Drie Torens A
1Joep Nabuurs2299-Huub Leemans19711 - 0
2Guus Bollen2183-Joost van den Bighelaar19851 - 0
3Thomas Kools2101-Wilbert Kocken20350 - 1
4Rudy Simons1977-Jaap Weel1884½ - ½
21401969