De thuiswedstrijd tegen Veldhoven A eindigde na een spannend verloop in een gelijkspel. Zoals uit het onderstaande zal blijken hadden ruime overwinning en een fikse nederlaag echter ook tot de mogelijkheden behoord.

Bert-Jan speelde tegen een FM een uitstekende pot. Het merendeel van de partij stond hij beduidend beter. In het middenspel begon hij zijn voordeel geleidelijk weg te geven en onder tijdsdruk zag Bert-Jan in een gelijke stelling niet de beste afwikkeling. Alan van der Heijden liet zijn klasse direct gelden, activeerde zijn paard en won een stuk, 0 – 1.

Danniël was na een zet of zeven al out of book. De dames waren van het bord en Gilbert Leentjens had vanwege het loperpaar voldoende compensatie voor zijn geïsoleerde dubbelpion. Een creatief schijntorenoffer leverde Leentjes een pion op, maar het lukte Danniël met hangen en wurgen om de stelling binnen de remisemarge te houden, ½ – 1½.

Dennis speelt naar eigen zeggen zoals Willem II. De resultaten zijn goed, maar het vertoonde spel is niet best. Tegen Louis Sommen investeerde Dennis een half uur in twee dubieuze zetten, waarna hij slecht tot verloren stond. Sommen deed daarna ook een duit in het zakje en gaf ten gevolge van schaakblindheid een pion en een stuk weg. Het restant was wel aan Dennis toevertrouwd, 1½ – 1½.

Rick verkreeg via gepointeerd spel een heerlijke koningsaanval. Rob van de Voort verdedigde zich goed, maar Rick zou de winstweg ongetwijfeld hebben gevonden indien hij in die cruciale fase meer bedenktijd over had gehad. Nagenoeg op increment spelend kwam Rick zelfs verloren te staan. Van de Voort miste de winst, maar had in het eindspel met een pion minder de actievere toren en kon herhaling van zetten afdwingen, 2 – 2.

De Drie Torens BVeldhoven A
1Bert-Jan Panjoel1956-Alan van der Heijden22840 - 1
2Rick Zegveld2015-Rob van de Voort1973½ - ½
3Danniel van Boxtel1854-Gilbert Leentjens1768½ - ½
4Dennis de Vroe1843-Louis Sommen17141 - 0
191719352-2