Danniël (3, zwart) heeft jarenlang bij tegenstander HSC gespeeld en koos tegen Johan Wuijts, die verrassend op bord 3 zat, op het laatste moment voor een opening die hij al jaren niet meer had gespeeld. Dat bleek een uitstekende keuze. Wuijts hanteerde een weinig ambitieuze opzet, zodat Danniël zonder nadeel het middenspel bereikte. De dames gingen van het bord en de stelling vervlakte. Het remiseaanbod besloot Danniël op basis van de stellingen op de andere borden te accepteren.
½ – ½

Op dat moment had Berry (2, wit) tegen het dertienjarige talent Gachatur Kazarjan, onder andere al Nederlands jeugdkampioen t/m 12 jaar, een heerlijke aanval. Vanwege een penning en een vrijpion op de zevende rij had Berry na een stukoffer groot voordeel, maar hij wist de winnende zet niet voldoende door te rekenen. Berry vond twee varianten die niet goed uitpakten, maar helaas niet het benodigde dameoffer. Na de minder sterke voortzetting ontsnapte de zwarte koning en bleef Berry beslissend materiaal achter.
½ – 1½

Elias (1, zwart) trof door de tactische omzettingen op bord 1 een aangename tegenstander die hem wel ligt. Vorig seizoen behaalde hij tegen Pim Blijlevens een degelijke remise en dat lukte nu weer. Blijlevens had lang een voordeeltje, maar dat wist Elias door correct spel binnen de perken te houden. Beiden hadden een geïsoleerde pion en toen die van het bord gingen bleef een gelijke stelling over waarin geforceerd op winst spelen onverantwoord was, zoals in de analyse bevestigd werd
1 – 2

Dennis (4, wit) haalde een gambiet van stal en Paul Sanders reageerde niet adequaat. Dennis greep vervolgens echter ook mis en joeg de zwarte dame onbedoeld naar betere velden. Hij moest in de remmen, waarna de aanval stokte. Dennis offerde later een tweede pion om leven in de brouwerij te brengen en verkreeg door een fout antwoord van Sanders winnend voordeel, maar vergat te oogsten. Met twee pionnen minder mocht Dennis blij zijn dat zijn opponent in de slotstelling tevreden was met een half punt
1½ – 2½ We excelleren in het verkwisten van gewonnen stellingen. Op 20 januari zal tegen HMC B een resultaat neergezet moeten worden om het degradatiespook te verjagen.

De Drie Torens BHSC A
1Elias Thijsse1804-Pim Blijlevens1874½ - ½
2Berry Brand1810-Gachatur Kazarjan18220 - 1
3Danniel van Boxtel1856-Johan Wuijts1961½ - ½
4Dennis de Vroe1850-Paul Sanders1514½ - ½
183017931½-2½