In de derde ronde moest het B-team uit naar Eindhoven om daar tegen het ongeslagen A-team aan te treden. Teamleider Danniël had moeite om een viertal op de been te brengen en vlak voordat de batterij van zijn mobiel leeg was, vond hij een speler van de A-categorie bereid in te vallen.
In het Gemeenschapscentrum Lievendaal konden we o.a. kiezen uit biljarten of dansen, maar namen toch maar achter het schaakbord plaats.

Dennis (2, zwart) had de hele partij een iets slechtere stelling. Toen hij tegenspel wilde forceren verzwakte hij zijn positie te veel Wit stond dus al beter, maar na f6 (speel nooit f6 zegt Ben Feingold altijd) was het wel klaar.
0 – 1

Danniël (4, zwart) kwam tegen Roeland Wildemans goed uit een boeiende opening waarin diverse penningen een rol speelden. In het resulterende toreneindspel won hij vanwege zijn actievere toren een pion. In een stelling die Stockfish met +5 beoordeelt begon Danniël echter te knoeien. Twee zetten later was de evaluatie al naar 0 (volledig gelijk) gezakt en nog iets later overzag hij mat in twee. Binnen zes zetten werd een vol punt aldus in een nul omgetoverd.
0 – 2

Door gebrek aan mankracht nam Huub (1, wit) de honneurs op het hoogste bord waar. Hij offerde een pion wat eigenlijk niet de bedoeling was, maar zag dat hij daar wel compensatie voor had in de vorm van het loperpaar en ontwikkelingsvoorsprong. Toen zijn tegenstander een mindere variant koos, won Huub op de 21e zet de pion terug, had nog steeds het loperpaar en het initiatief. Even later won hij zelfs een pionnetje op b7 en stond in hogere zin gewonnen.

Een goede partij werd helaas niet met een overwinning beloond.
2½ – ½

Elias (3, wit) had een vreemde partij. Zijn tegenstander speelde de opening razendsnel en daardoor stond hij ruim een half uur in tijd achter.

Even later zou Elias met Tb1 gevolgd door b4 wat initiatief hebben, en speelde “dus” meteen b4 en verloor een pion. Zucht. Nu stond zwart duidelijk beter, begon lang na te denken en speelde minder. Elias wist daarentegen de d-lijn te veroveren en zijn lopers actiever te maken. Na afruil van de witte lopers bleef zijn tegenstander met een slechte zwarte zitten en stond het voor Elias zijn gevoel al gelijk door positionele compi. Om van de druk af te komen wou zwart in gierende tijdnood dames ruilen, Elias had een trucje waarop zijn opponent verkeerd reageerde en nu stond Elias een pion voor. In waarschijnlijk voor hem verloren stelling ging de Eindhovenaar door zijn vlag. En toen werden we het gebouw uitgezet.
2½ – 1½

Een gelijk spel had er zeker in gezeten en misschien nog wel meer.

Eindhoven ADe Drie Torens B
1Paul van Zon1918-Huub Leemans1978½ - ½
2Morris Schobben1758-Dennis de Vroe18501 - 0
3Dennis van Kuijk1774-Elias Thijsse18100 - 1
4Roeland Wildemans1636-Danniel van Boxtel18561 - 0
177218742½-1½