Danniël mocht profiteren van een complete offday van Lars Timmers. Binnen tien zetten stond hij een stuk en een pion voor. Daarna voltooide Danniël zijn ontwikkeling en koos hij de goede velden voor zijn stukken om enig tegenspel te verhinderen. Niet veel later ving Danniël de verdwaalde witte dame, 0 – 1.

Dennis speelde een variant waarvan hij wist dat die goed voor wit zou moeten zijn. Tijdens de partij had hij daar niet zoveel aan, omdat hij het juiste plan niet kon vinden en op zetherhaling inging. Na de analyse met tegenstander Joost Duquesnoy en enkele aangeschoven teamleden en supporters werd de juiste voortzetting ook niet gevonden en was de interessante conclusie: wit staat goed, maar zwart staat niet slechter. Voor het team was het een nuttig halfje, ½ – 1½.

Invaller Alex kreeg tegen Hans Sinnige een opening het bord die hij zelf graag met zwart speelt. Hij koos voor een opzet die hij met verwisselde kleuren lastig te bestrijden vindt. Alex zette druk op de zwarte koningsvleugel en pakte de pion die Sinnige hem cadeau deed om zijn stukken te activeren. Hij offerde op het juiste moment een kwaliteit voor een pion en Sinnige bezweek onder de dreigingen tegen zijn koning. Alex schijnofferde zijn dame en won via een vork de kwaliteit terug. Het eindspel met twee pionnen meer was vervolgens wel aan hem besteed. Alex offerde opnieuw, waarna zijn vrijpion niet meer af te stoppen was, ½ – 2½.

Elias mocht net als in de zaterdagcompetitie tegen Nico Pol aantreden en was goed voorbereid. Hij volgde een aanbeveling van Stockfish uit de analyse van die eerdere partij. Elias accepteerde derhalve een geïsoleerde dubbelpion in ruil voor een flinke ontwikkelingsvoorsprong en een loperpaar dat diep door wits damevleugel sneed. Elias versmaadde kwaliteitswinst, maar zag zijn stellingsvoordeel na dameruil helaas verdampen. In het eindspel had Pol gevaarlijk ogende verbonden vrijpionnen, maar stond Elias objectief zeker niet minder. Laatstgenoemde was niet ontevreden met zijn plusremise, 1 – 3.

We zijn met drie overwinningen, twee gelijkspelen en twee nederlagen op de derde plaats geëindigd. Dennis is de topscorer van het team geworden.

Waalwijk A De Drie Torens B
1Hans Sinnige1887-Alex Olree19140 - 1
2Nico Pol1868-Elias Thijsse1828½ - ½
3Joost Duquesnoy1857-Dennis de Vroe1897½ - ½
4Lars Timmers1861-Danniel van Boxtel19140 - 1
1868 18881 - 3