DDT speelt dit jaar helaas geen KNSB-bekercompetitie, dus zaten er maandag 23 oktober vier hongerige spelers achter het bord. Ze namen het in de NBSB-beker A op tegen De Baronie uit Breda.
Teamleider Jaap kon niet meespelen. Hij moest tegen Ad, anders hadden zowel Jaap als Ad problemen de interne competitie gespeeld te krijgen. Het bekerteam had dus een Ad-playing captain

Na de opening had Huub (4, wit) licht ruimtevoordeel. Zwart verloor ook wat tijd met de manoeuvre Dc7–a5-c7. Huub zag te laat dat hij met Df3 de druk op f7 had kunnen verhogen, waardoor het voor zijn tegenstander moeilijk zou zijn geworden zinvolle zetten te verzinnen. Zoals het ging werd er (te) veel geruild. Huub probeerde nog wat in een loper-eindspel, hoewel hij wist dat het zinloos was.
½ – ½

Joost (3, zwart) speelde de opening niet al te best en boette een pion in. Bovendien stond er een lastig paard op d6, gedekt door een pion. Joost slaagde erin het paard te ruilen maar stond nog steeds een pion achter in een toreneindspel. Tegenstander Kees Ooms speelde wat zetten om tijd te winnen en toen stond er tot verrassing van beiden een stelling op het bord waarin wit weliswaar nog steeds een pion meer had, maar niets meer kon ondernemen.

Joost kwam hier dus goed weg met remise.
1 – 1

Al na een paar zetten deed de tegenstander van Rick (2, wit) een pion in de aanbieding. Deze hield Rick lange tijd vast. Gedurende de partij miste hij enkele kansen op een nog groter voordeel. Ook Rick kwam in een toreneindspel terecht, waarbij hij degene was met een pionnetje meer. Onder druk van de wegtikkende seconden zag hij niet dat een mars van zijn monarch naar de koningsvleugel winnend zou zijn. Het lukte hem dus helaas niet het volle punt binnen te halen.
1½ – 1½  

Wilbert (1, zwart) kreeg een subvariant tegen. Hij zag een zwak punt in de witte stelling en ging recht op het doel af. Zijn tegenstander bleek dat allemaal onder controle te kunnen houden en joeg toen de ongemotiveerde agressor terug. Sebastian Dijksman had toen het centrum en de damevleugel in handen en zette daarbij nog eens een koningsaanval op. Toen was het de beurt aan Wilbert om secuur te verdedigen. Wit opende toen de damevleugel en kwam met dame en toren binnen op de 7e rij, maar moest daarvoor wel een centrumpion inboeten. Wilbert bleef evenwel secuur verdedigen en na een tactisch intermezzo resteerde een toreneindspel van vier tegen drie pionnen op de koningsvleugel. Dit was waarschijnlijk remise, maar in tijdnood miste de Baronieër het idee om hele hoop vervelende schaakjes te geven en slaagde Wilbert erin zijn randpion vrije doorgang te verlenen. En daarmee wonnen wij de wedstijd.
2½   – 1½

En de Ad-playing captain? Die had een gemeen valletje in zijn stelling gevlochten. In de stelling na de 26e zet van zwart staat wit al beter omdat zijn aanval sneller komt. Jaap speelde daarom het volgende.

De Drie TorensDe Baronie
1Wilbert Kocken2051-Sebastiaan Dijksman19951 - 0
2Rick Zegveld2015-Leo Rietveld1918½ - ½
3Joost van den Bighelaar1944-Kees Ooms1836½ - ½
4Huub Leemans1951-Willem van der Linden1893½ - ½
199019112½-1½