20-3-2023 Stond in de NBSB avondcompetitie de wedstrijd De Drie Torens B – SV Veldhoven A op het programma, inzet: definitieve handhaving.

Pieter kwam tegen de sterk spelende Frans Wolferink niet lekker in zijn ritme. De witte stukken werden naar de juiste velden gedirigeerd en een uitmuntende damezet legde de zwaktes in de zwarte stelling bloot. Een aftrekaanval op Pieter’s dame kostte beslissend materiaal en de partij, 0 – 1.

Elias kwam goed uit de opening en bereikte een uitstekende stelling toen Ruud Groenewoud zijn stukken onhandig positioneerde. Een belegering leidde tot materiaalwinst en de zwarte koning stond nog altijd niet veilig, In een hopeloze situatie wierp Groenewoud de handdoek, 1 – 1.

In de partij tussen Dennis en Hans Brave werd het evenwicht nooit verbroken. Brave kon de enige zwakte in zijn stelling eenvoudig verdedigen en Dennis zag geen mogelijkheid om elders kansen te creëren. Ook volgens de computer was remise was het logische resultaat, 1½ – 1½.

Danniël belandde in een dynamisch evenwichtig middenspel waarin hij zelf een sterke loper had en Louis Sommen een mooi paard, Er kwam eindelijk tekening in de strijd toen Sommen via een tweezet een pion weggaf. Danniël wikkelde vervolgens af naar een toreneindspel waarin hij spoedig een tweede pion zou gaan winnen. Sommen ging toen echter door zijn vlag en dacht onterecht dat hij een kwartier extra bedenktijd zou krijgen. Gelukkig stond de uitkomst van de partij ook op het bord inmiddels vast, zodat de nederlaag gemakkelijker te aanvaarden was, 2½ – 1½.

Dankzij deze overwinning handhaaft het B-team zich definitief in de eerste klasse van de NBSB-avondcompetitie. 

[table “34” not found /]