Voor de 1e ronde van de NBSB-Beker (B) zijn Koen, Andries en de Franken (allebei!) afgereisd naar Made om half acht acte de présence te geven in hotel, restaurant ’t Trefpunt. Ook daar kampt men met personeelsgebrek waardoor de tent al om elf uur wordt gesloten voor bierdrinkend voetvolk. Dus snel de avondhap binnen gewerkt en vroeg vertrokken om ruim op tijd voor nog een bak koffie aan te komen ‘downtown Made’. Het werd een zwarte avond, niet zozeer door de uitschakeling met een 2-2 einduitslag (het onderste bord viel af en daarop hadden wij gewonnen), maar omdat alle zwartspelers een vol punt mochten noteren; opmerkelijk.

Frank V. (3, wit) moest het onderspit delven tegen Klaus Pfaffenhofer, de tegenstander waartegen Joost in een ver verleden zijn ‘onsterfelijke’ heeft mogen spelen. Als je Joost ergens in de buurt van een schaakbord tegenkomt, vraag hem gewoon eens om die partij te laten zien; de partij Anderssen – Kieseritzky (1851) steekt hier bleekjes bij af. In tegenstelling tot de offers van onze Joost hadden die van Frank niet het beoogde effect.
1 – 0

Andries (1, wit), ook spelend met wit, werd in een Siciliaan de duimschroeven aangedraaid. Zo op het oog een regelmatige overwinning van de zwartspeler René Stadhouders.
2 – 0

 Daarmee was de wedstrijd ook meteen verloren, want bord 4 waarop wij nu sowieso moesten winnen, zou bij een 2 – 2 einduitslag afvallen.

 Frank S. (2, zwart) speelde tegen Johan Lips die 1.f2-f4 speelde. Nadat Frank enkele pionnen had gewonnen bleef Johan hem het nog wel lastig maken, maar uiteindelijk was het voor de witspeler niet meer te redden.
2 – 1

Aan Koen (4, zwart) de taak om onze sportieve eer te redden en dat deed hij met verve. Tegen René Gosens speelde hij een puike partij die hij in tijdnood winnend afsloot. Koens sterke paard en de eigen slechte loper werden René fataal.
2 – 2

Met dank aan Joost (Kibitzer) kunnen we het bekeravontuur met een goed gevoel alweer afsluiten.

't PaardjeDe Drie Torens
1Rene Stadhouders1674-Andries Hohner15331 - 0
2Johan Lips1622-Frank Schouten16320 - 1
3Klaus Pfaffenhofer1578-Frank Vennix14671 - 0
4René Gosens1574-Koen Gallé-0 - 1
161215442-2

door Frank Schouten