Ook bij het 15e jeugdtoernooi van De Drie Torens bleek weer hoe populair schaken momenteel onder jongeren is. De liefst 45 jeugdspelers (een record!) pasten maar net in de aula van BS Wandelbos, waar conciërge en schaaktrainer Rick van Loy zijn zaakjes goed op orde heeft, Beer (onze sterkste jeugdspeler) Alex Olree en Stier (voorzitter en veelvoudig clubkampioen) Wilbert Kocken waren verdreven naar het podium en deden het prima in 1 tegen 5 minuten-vluggertjes, maar de sterkste deelnemers wisten toch aardig wat prijsjes in de wacht te slepen. Computerman Bert-Jan Panjoel huisde in de directeurskamer en Huub Leemans zorgde in gezelschap van vele ouders in de personeelskamer voor de catering. Scheidsrechter en trainer Joost van den Bighelaar leidde in samenwerking met tafelleiders Freek Mank (jeugdleider), Aniek Weel (oudere jeugdspeler) en Jaap Weel (competitieleider en trainer) de wedstrijd in goede orde.

Bij de kinderen die nog geen stap 1 gehaald hebben, werd hard gestreden en iedereen verloor wel een potje. Winnaar werd Mattias Anderson Ortega (SV Oisterwijk), die een halfje meer scoorde dan Bing Leenen (De Combinatie) en Malin Rongen (De Drie Torens). In de groep van kinderen mét stap 1 was Rihaan John (Best Moves) de sterkste, Jasper Mank (De Drie Torens) was een goede tweede en Pomme Leenen (De Combinatie) derde. Bij de stap 2-gediplomeerden was Roan Lenting (Best Moves) overtuigend winnaar, want hij won alles! Armin Ehrismann (De Rode Lopers) haalde hier zilver en Ryan John (Best Moves) won de bronzen beker. De groep van stap 3 en hoger bestond uit 8 spelers en zij speelden een gesloten competitie. Na het corrigeren van een foutieve uitslag werd de groep gewonnen door Koen Mathijssen (WLC), die evenveel bordpunten (en dus weerstandspunten) had als Boyd Leenen (De Combinatie), maar meer SB-punten, gevolgd door Mathijs Vogels en Casper Deij (beiden Best Moves) met gelijke SB-score, waarbij eerstgenoemde het onderlinge duel had gewonnen en daarmee hier als derde eindigde. In de bijlage staat de volledige eindstand.

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting Theseus en schaakvereniging De Drie Torens. Zij worden bedankt, net als alle vrijwilligers en begeleiders!