De Midden-Brabant Cup (MBC) is weer gestart! Dit is de gezamenlijke districtscup van de regio’s Den Bosch en Tilburg, en wordt georganiseerd in samenwerking met verenigingen uit die districten, waaronder onze club. MBC is een reeks van 5 toernooien op zondagen. De toernooien zijn laagdrempelig, dus ook heel geschikt voor de beginnende jeugdschaker. Indeling gaat op basis van het laatst behaalde stappendiploma (of een equivalent daarvan). Voor elke deelnemer tellen de beste 4 resultaten mee voor het totaalklassement. Per stappen-categorie is voor de eerste drie schakers op de laatste zondag een beker, en voor alle deelnemers een aandenken.

Met maar liefst 33 deelnemers aan de eerste ronde in BS Wandelbos (een opkomst die we de afgelopen 3 seizoenen niet gehaald hebben!) is de Midden-Brabant Cup prima gestart. Van die deelnemers waren er 4 van onze club, en ze deden het alle vier heel goed!

Na een wat moeizame indeling (mede door verschuivingen) liep het toernooi in 5 groepen gesmeerd. In de groep van de naar inschatting wat meer gevorderde jeugdschakers die nog geen diploma stap 1 hebben, was de strijd tot de laatste ronde erg spannend. Daarin verloor onze Max IJpelaar van Mart van Hensberg (Odulphus), die net als Max tot dan alles gewonnen had. Bij de jeugdschakers die al stap 1 gehaald hebben, verloor Timucin Zanlier in zijn groep alleen van Ignace Rijken (Vughtse Toren), maar won de rest en bleef Ignace daarmee een halfje vóór in de eindstand. In de hoogste groep van 8 schakers die stap 2 diploma in de tas hebben, deelden Alex Polyakov en Alexander Slomka met 5 punten uit 7 partijen de eerste plaats. Alex, die dus niet alleen erg goed kan dammen, verloor alleen van Alexander [Rusland – Polen 0–1 😉 ] en Koen van Griensven (Vughtse Toren), Alexander verloor alleen Jerion Roelin en Merlijn Langenhuijsen (beiden EGS). Maar Alex en Alexander wonnen de andere potjes en waren dus goed bezig!

De volgende zondag spelen we op 11 december bij EGS in Goirle, zie www.nbsb.nl voor meer info waaronder het volledige programma. Kom jij dan ook? Graag tot dan!