De titel van dit bericht is enigszins verrassend. Niet vanwege de winnaar, maar de naam van het toernooi. We begonnen aan het Voorjaarstoernooi en eindigde als het Ton van Moorsel Toernooi. Het bestuur van De Drie torens heeft het jaarlijkse rapid-toernooi een naamsverandering laten ondergaan ter ere van de grote verdienste van Ton voor Schavo en De Drie Torens. Een mooi gebaar! Dit gebeurde vlak voor de prijsuitreiking, natuurlijk in het bijzijn van de naamgever.

Groep A
De hoofdgroep had vooraf drie duidelijke potentiële eindwinnaars, die inderdaad ook alle drie in de prijzen vielen. Mede door de winst van Sjoerd van Roon op Luuk Baselmans in de 5e ronde eindigden beiden bovenaan met 6 punten. Mark Haast legde met 5 punten beslag op de 3e plaats. De ratingprijs ging naar Johan Wuijts. Hoogst geplaatste speler van De Drie Torens was onze voorzitter met 3½ punt

Er werden meer dan 100 partijen gespeeld. Natuurlijk worden er dan veel foutjes of zelfs blunders gemaakt, maar ook mooie combinaties te zien. Hier een voorbeeld uit de partij Ad Feelders – Erik Dignum. Moeilijk? Verder op vind je een tip!

Groep B
Vanwege de iets lagere opkomst dan verwacht, werden de spelers onder 1850 in één groep ingedeeld. Elias Thijsse was de speler met de hoogste rating. Zijn start was uitstekend met een perfecte score van 4 uit 4. Door nederlagen tegen de latere nummers één en twee viel hij net buiten de prijzen. Alex Crane begon het toernooi met een verliespartij tegen Guus Eurlings, maar won daarna al zijn partijen en eindigde met een punt voorsprong. Guus Eurlings werd tweede met 5 punten en Kees de Leeuw derde met 4 ½. de ratingprijs ging naar Arish Gayen en de extra ingestelde jeugdprijs naar Ethan Chua.

Smakelijk eten
Veel schakers waren erg content met de aangeboden lunch. Naast het gewone broodje kroket waren er krentenbollen en diverse broodjes a la carte. Keus genoeg: verschillende soorten kaas en vleeswaren, tomaten en komkommer. Aangevuld met een kopje koffie of thee, aangeboden door Theseus. En ter afronding nog fruit!

Tip: wit wint een stuk, omdat zwart niet mag terugslaan vanwege …

Uitslagen en standen
Hier vind je alle uitslagen en standen.