Het B-team heeft in Helmond ook zijn tweede wedstrijd gewonnen, maar liet grote kansen op een ruimere overwinning onbenut.Elias ruilde met Pim Blijlevens alle lichte stukken van het bord. Met ieder een dame, twee torens en acht pionnen bleven er voor beiden weinig aanknopingspunten over. Elias stond vanwege zijn dubbelpion wellicht iets minder, maar kon zijn positie eenvoudig verdedigen. In de slotstelling stonden alle pionnen nog op het bord. Remise was het logische resultaat, ½ – ½.

Alex kreeg in de opening een pion cadeau. Menno van Dongen herpakte zich daarna en won de pion terug. Alex claimde even later ‘aanraken is zetten’. Hij had eenvoudig uit het schaakje kunnen lopen en vervolgens ondekbaar mat gehad als hij de ‘illegale’ zet van zijn opponent had toegestaan. De partij duurde nu wat langer, maar Alex schoof het eindspel uiteindelijk soeverein naar winst, ½ – 1½.

Danniël won tegen Rob Bakels snel een pion en bouwde vervolgens een sterke koningsaanval op. Met een minuut voor zes zetten tot de tijdcontrole miste Danniël echter het killerinstinct om de beslissende klap uit te delen. Hij wist in een cruciale variant een dameoffer met mat-in-drie niet te vinden, zag daarin wel de nodige dreigingen tegen zijn eigen koning opdoemen en besloot herhaling van zetten te forceren, 1 – 2.

Jaap overspeelde Johan Wuijts en hield aan zijn majestueuze koningsaanval een kwaliteit over. Hij gaf in het eindspel een toren voor een lastig paard en een pion en had de winst – Stockfish gaf +16 – voor het grijpen, maar stevige tijdnood speelde ook hem parten. Na een mindere voorzetting verdween zijn pluspion en moest Jaap in remise berusten. Gelukkig haalde hij hiermee wel de teamwinst binnen, 1½ – 2½.

HSC ADe Drie Torens B
1Johan Wuijts1925Jaap Weel1880   ½ – ½
2Pim Blijlevens1839Elias Thijsse1808   ½ – ½
3Rob Bakels1645Danniël van Boxtel1872   ½ – ½
4Menno van DongenAlex Olree1675    0 – 1
18031809 1½ – 2½