De eerste periode nadert zijn einde en vanavond kunnen er tijdens de “laatste” officiële speelronde voor groep 1 en 2 beslissingen vallen. Later volgt nog de inhaalronde, waar de indeling voor periode 2 definitief beslecht wordt. Ook in de keizergroep wordt er nog volop gestreden voor de laatste promotieplek. Waar er gepromoveerd wordt, is degradatie ook een onvermijdelijk feit. We hebben 2 degradanten en 2 promovendi per groep. Laten we eens kijken hoe het ervoor staat in de groepen.

Groep 1

Tussenstand groep 1

In deze groep vol veteranen, waar het lastig is om elkaar nog te verrassen omdat men elkaar al regelmatig in de ogen heeft gekeken boven het schaakbord, is er toch wel één verrassing. Promovendus Dennis heeft zichzelf een ronde voor het einde al veilig gespeeld en maakt zelfs nog kans de groep te winnen. Hoewel de stand verder erg dicht bij elkaar ligt, mengen Wilbert en Joost zich ook nog in die strijd voor de koppositie. Rick zal alles op alles moeten zetten om degradatie te ontlopen. Alle ogen zijn op Huub en Bert-Jan gericht, die onderling uit gaan vechten wie de 2e degradant wordt.

Groep 2

Tussenstand groep 2

Wie wil weten wat er in groep 2 gaat gebeuren moet door zijn wimpers naar de tussenstand kijken. Als je dan zegt; “ik zie niets“, moet je beter kijken. Waar Koen en Ad nog 1 partij te spelen hebben, moeten Jan en Jaap er nog 3 spelen! Het kan dus nog verkeren, maar de contouren zijn aardig zichtbaar. Jan, Berry, Danniël en Jaap hebben de beste papieren om te promoveren. Koen heeft flink wat ervaring opgedaan nadat hij gepromoveerd was naar de 2e groep en kan zich opmaken voor een strijd in de keizergroep in de 2e periode. Ook veteraan Ad heeft gestreden voor wat hij waard is, maar gaat waarschijnlijk met Koen mee naar de keizergroep.

Keizergroep

Tussenstand keizergroep

Dit seizoen zijn er 6(!) debutanten in de keizergroep terug te vinden. Dit is een ontzettend goede ontwikkeling en hopelijk zet deze trend zich voort. In de keizergroep worden nog 2 rondes gespeeld. Mitchell heeft vanavond waarschijnlijk aan een remise genoeg om promotie veilig te stellen, al lijkt dat niet zijn streven, want hij won tot nu toe al zijn partijen. Sjef en Elias hebben elkaar tot nu toe nog niet getroffen, maar het zou zomaar kunnen dat zij onderling gaan bepalen wie de 2e promovendus wordt. Verder is het grote voordeel van de keizergroep dat iedereen kan aansluiten wanneer hem/haar (we mogen het eindelijk weer zeggen sinds Irene bij de club is gekomen) dat uitkomt. Hopelijk zien we velen de weg naar het schaakbord weer vinden.