De Reitse Plint

De Reitse Plint is het nieuwe wijkcentrum en ontmoetingsruimte van De Reit – een wijk in Tilburg. De Reitse plint bevindt zich in het oude rekencentrum van Interpolis. Onderdeel van het oude hoofdkantoor, waar het wereldberoemde Interpolis Schaaktoernooien zijn gehouden .

Evenement De Reit

De opening van De Reitse Plint is onderdeel van het evenement ‘De Reit’ dat Stichting Straat organiseert van 23 maart t/m 23 april. Er vinden in de wijk vele activiteiten plaats, gerelateerd aan het verleden, heden en toekomst van de wijk.

Schaakevenement

Ter heinnering van de Interpolis Schaaktoernooien wordt in het slotweekend ook een schaakevenement georganiseerd. Onder andere vertelt Grootmeester Jan Timman over zijn toernooiherinneringen en wordt dus een jeugdschaaktoernooi georganiseerd.

Jeugdschaaktoernooi op 23 april

Op zondag 23 april organiseren De Drie Torens en Stukkenjagers een jeugdschaaktoernooi. Deelname is gratis. Meer informatie staat hier op de site. Opgeven kan met dit formulier.

Lezing Jan Timman

Het jeugdschaaktoernooi wordt gevolgd door de lezing van Jan Timman. Ook hier is deelname gratis. Je kunt jezelf opgeven, bij Cesar Becx. Ook hier geldt een maximum van 56 plaatsen. Meer informatie op de site van de Stukkenjagers

Volledige programma

Het volledige programma van het slotweekend is hier te vinden.

https://www.stichtingstraat.nl/wp-content/uploads/2023/03/Programma-Slotweekend-De-Reit.pdf