Voor de Tilburgse schaakliefhebber is er morgen van 11:00 tot 15:30 het SG King parkschaaktoernooi. Er schuiven ook een aantal de Drie Torens leden aan. Kom zeker even kijken, het weer lijkt vooralsnog droog te blijven tijdens het schaken.

Update:

Namens ons cluppie sloten Wilbert, Joost, Alex, Rob en ondergetekende aan. In de openingspartij mochten Wilbert en Alex het direct met elkaar uitvechten. De vonken spatten er van af. Uiteindelijk trok Wilbert aan het langste eind. Rob speelde een aantal leuke potjes in de voorrondes, maar schakelde daarna over naar de “toeschouwer modus”.

Nadat iedereen de voorrondes gespeeld had werd de groepsindeling bekend. Wilbert en Joost plaatsten zich voor de 2e groep en Alex en Dennis mochten de 3e groep aanvullen.

Het ging er wild aan toe. Niet alleen de wind zorgde voor beroering. De partij tussen Alex en Dennis begon kalm, maar werd al gauw erg onstuimig. De dame van Alex ging er af, maar hij bleef koel en wist met een samenspel van zijn overgebleven stukken de koning van Dennis mat te zetten. Zo eindige Alex met 5 en Dennis met 3 punten.

In de 2e groep wist Wilbert de 2e plaats te bemachtigen met 6,5 punt. Joost sloot het af met 4,5 uit 9.

Het was een heerlijk schaakdagje. Kunnen ze wel bij SG King, een leuk toernooi organiseren.