Per 1 augustus zullen we verhuizen naar onze nieuwe speellocatie: De Goede Herder Zaal, Isidorusstraat 6, 5042 JJ Tilburg. De laatste speeldag bij Theseus is op 31-7.

Afscheid

Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van Theseus, het vertrouwde schaakhonk waar de afgelopen jaren met veel plezier is geschaakt (de ene pot was plezieriger dan de andere). Niels en Sammie verzorgden vele strak getapte pilsjes, witte trappisten, koude chocomels, tomatensapjes, tosti’s en zeker ook bitterballen. In de zomer lekker in de tuin een partij spelen of in de winter aanschuiven achter een bord in de warme zaal. Napraten aan de bar na een lange of iets te snel geëindigde schaakpartij. Hoe kijk jij terug op Theseus?

Bridgeclub

Tevens gaan we afscheid nemen van de bridgeclub. De onzichtbare partner waarmee we deze locatie gedeeld hebben. Hoewel de speelavonden niet tegelijk waren, voelden we elkaars aanwezigheid op een andere manier. Geen stoelendans meer om alle tafels naar wens in te delen (waren die wensen voor schakers en bridgers maar hetzelfde, dat had een hoop verschuiven gescheeld), het delen van de computer, af en toe een bridgelid dat ook kwam schaken of de stille getuigen van de bridgestrijd op het memobord. We komen nog wel eens kijken hoe het jullie vergaat! Hopelijk zien we sommigen van jullie ook weer eens bij ons binnenlopen.

The Queen is dead, long live the King!

Velen hebben al kennis gemaakt met de nieuwe speelzaal tijdens de proefavond en tijdens de ALV was de algemene voorkeur over de nieuwe locatie duidelijk. We gaan in een grote zaal schaken die meer dan genoeg ruimte biedt om onze externe wedstrijden tegelijk op één locatie af te werken. Zo kunnen we de kunsten afkijken van het 1e en hoeven we niet meer te wachten op een terugreis uit Zuid-Limburg voordat we gezamenlijk gaan eten. Door deze gewonnen tijd hoeven we in ieder geval geen afscheid te nemen van I-Pin-Ke, toch?

Tevens gaan we zelf voor de consumpties op de avond zorgen. Met steun van trouwe vrijwilligers gaan we zelf de schouders eronder steken. Dat biedt natuurlijk ook perspectief. Jouw favoriete drankje kan je nu dus ook op de schaakclub nuttigen. Al weerhield dat sommigen ook niet bij Theseus (korenwijn iemand?). Op goed vertrouwen kan iedereen tijdens de clubavonden zelf afvinken wat er gedronken wordt. Tijdens de externe partijen zullen we werken met een iets ander systeem. De bedoeling zal ook zijn dat er gepind (en gepint) kan worden, maar neem voor de zekerheid eerst ook cash mee.

We hebben onze eigen ijskast, opbergruimte voor spullen en zullen ook nog wat schaakattributen in de zaal geplaatst worden.

De ruimte wordt gedeeld met andere verhuurders. Allereerst zijn de Grenslopers ook weer welkom om hun externe wedstrijden hier te spelen. Verder is de KBO de grootste huurder. Zij organiseren verschillende activiteiten gericht op ouderen en hebben zo’n 180 leden. Uiteraard staat onze deur ook open voor ervaren (of iets minder ervaren), door de wol gewassen, schakers.

Schaken in de Goede Herderzaal

Ronde 5 van de ZAC op 7 augustus zal de eerste keer zijn dat we officieel gaan schaken in de nieuwe locatie. We blijven op maandag 20:00 spelen. Er zijn een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden op de nieuwe locatie:

*Horeca en schaken in 1 ruimte. Ben rustig als je een drankje haalt. (Na)praten kan in het gedeelte waar de biljarts staan, maar omdat de ruimte niet afgesloten kan worden, houdt a.u.b. rekening met de schakers. We zullen de tafels zo ver mogelijk van die ruimte opstellen.

*Tafels achterlaten zoals bij binnenkomst. We moeten alles terugzetten zoals we het aantreffen. We zullen de tafels slim moeten indelen, zodat dit klusje snel geklaard kan worden.

*Toiletten worden schoongemaakt door de verhuurder. Gebruik de handblazer niet i.v.m. geluid. We zullen voor handdoekjes zorgen.

Heb je zelf nog suggesties voor het schaken in de nieuwe locatie?