Jeugdtoernooi

Elk jaar, op de vrijdag in de Carnavalsvakantie, houdt De Drie Torens een schaaktoernooi voor jeugd tot 18 jaar. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een schaakvereniging, het toernooi is geschikt voor elke jongere die al een beetje of zelfs aardig kan schaken.

In 2024 is het toernooi gehouden op vrijdag 16 februari in in De Reitse Plint, Prof. Verbernelaan 37, 5037 AD Tilburg. Houdt de website en mail in de gaten voor locatie en planning komend jaar!

Inschrijven kan op de dag van het toernooi, maar aangezien er slechts beperkt ruimte is, vragen we vooraf aan te melden onder vermelding van je laatst behaalde stap*, en je school of schaakvereniging.

  • Als je bijv. les in stap 2 krijgt, dan zal stap 1 of 1+ in de regel je laatst behaalde stap zijn.

Inschrijving voor 2025 is nog niet geopend.

Er is een beperkt inschrijfgeld, waarvoor je ook een herinnering, een drankje en nog wat lekkers. Voor beperkte prijzen zijn fris, koffie en thee te koop.

Er wordt gespeeld in minstens twee groepen. De deelnemers worden ingedeeld op hun niveau ingedeeld in 2, 3 of (indien mogelijk) 4 groepen: beginners (stap 0 ), lager tussenniveau (stap 1), hoger tussenniveau (stap 2) en gevorderd (stap 3 en hoger). Er zijn bekers voor de 1e, 2e en 3e prijzen in deze groepen.

Tussen de partijen door kan geschaakt worden tegen de Beer of de Stier, en er kunnen schaakpuzzels (per stap) worden opgelost. Ook zijn er stripboeken en spelletjes.

bear, head, brown
Photo by Pexels on Pixabay
bull grayscale photo
Photo by Hans Eiskonen on Unsplash

Eindstand vorige edities

Jeugdtoernooi 2022