Schaak-off

De Schaak-Off is een initiatief van de schaakbond dat in 2021 voor het eerst is opgezet en ook in 2023 een vervolg krijgt. Het is een competitie aan het begin van het seizoen om nieuwe schakers kennis te laten maken met het clubschaken en wedstrijdschaak. Er zijn lokale voorronden, een regionale en een landelijk finale. De Drie Torens is een van de clubs die een lokale voorronde organiseert.

Inschrijven

Via de site www.schaakoff.nl kunnen spelers zich vanaf 1 augustus inschrijven voor een van de lokale Schaak-Offs.

Lokale voorronde bij De Drie Torens

De lokale voorronde bij De Drie torens wordt gespeeld op maandag 18 september 2023.

Er wordt gespeeld in vierkampen met 3 ronden rapidschaak van ca. 50 minuten (20 minuten per persoon plus 5 seconden increment). De winnaars van elke groep plaatsen zich voor de regio finales.

Regio finales

De regio finales vinden plaats in de periode 5 t/m 24 november. De geplaatste spelers krijgen uiterlijk een week voor de regio finale nog een bevestigingsbericht. Mocht een geplaatste speler niet kunnen op de geplande datum, dan is het mogelijk om in een andere regio deel te nemen. Geef dit wel tijdig aan zodat de competitieleider van de schaakbond, de andere regio kan inlichten (evbreugel@schaakbond.nl, 06-51522045).

Landelijke Finale

De landelijke finale staat gepland op zaterdag 2 december met, vanwege het 150 jarig jubileum van de schaakbond, 150 plekken.