Zaterdag 20 augustus organiseerde schaakvereniging De Oude Toren voor de tweede keer het senioren Rapid toernooi. Plaats van handeling was natuurlijk De Druiventros. Tussen de partijen door werd er gretig van het zonnige terras gebruik gemaakt.
Er was een behoorlijke opkomst van 62 deelnemers die in twee groepen speelde. Het speeltempo was 15 minuten per persoon zonder increment. Snel- en Rapids haak is niet mijn specialiteit, maar ik had me voorgenomen om in ieder geval goed op de tijd te letten.

In de eerste ronde ontsnapte ik tegen Kienfong Lie-Kwie aan een nederlaag, omdat hij te veel tijd gebruikte om zijn gewonnen positie te winnen. Daarna volgde twee remises. In ronde vier en vijf speelde ik met zwart en wist in beide partijen een eindspel te winnen. In de slotronde mocht ik tegen de koploper, die 4½ uit 5 had.


Door deze overwinning werd ik ongedeeld eerste, wat ik zelf heel verrassend vond.
De Oude Toren Rapidtoernooi