De Midden-Brabant Cup (MBC), sinds enige jaren de districtscup voor de jeugd uit de districten Den Bosch en Tilburg, is dit seizoen naar genoegen afgesloten in De Wildackers te Goirle. Assistent jeugdleider Thijs Spapens nam de honneurs waar namens de plaatselijke vereniging EGS, en ook de jeugdleiders René van Bijnen (Waalwijk), Rick van Loy (BS Wandelbos), Alfred Olree (De Drie Torens) en Wolter de Vries (Vughtse Toren) waren aanwezig en beschikbaar.

Ook ditmaal waren de meeste kinderen (12 van de 20) nog zonder diploma stap 1, ze werden over twee groepen van 6 spelers verdeeld. Van de beginners deden clubgenoten Lucian Qu en Jasper Steenbekkers (Vughtse Toren) het het best, met elk slechts 2 remises en de rest winst. Bij de wat meer gevorderden hield Sen Chen (Wandelbos) enorm huis, hij won alles en sprong daarmee naar de 3e plaats in het totaalklassement! Ignace Rijken (Vughtse Toren) en Timucin Zanlier (De Drie Torens) haalden ook een plusscore en pakten daarmee resp. de 1e en 2e plaats in het eindklassement.

Er waren 4 kinderen in het bezit van diploma stap 1. Zij speelde een volledige competitie tegen elkaar, dus elk speelde twee partijen met verschillende kleur tegen elk van de anderen. Alex Poliakov (De Drie Torens) won al zijn potjes en ging, ook door de dubbele punten van de laatste ronde met klein verschil in de eindstand voorbij aan Merlijn Langenhuijsen (EGS). Timo Vriens (SV Oisterwijk) scoorde genoeg om zijn koperen beker veilig te stellen.

De 4 jeugdspelers met diploma´s 2 of 3 speelden ook een volledige competitie van 6 partijen tegen elkaar. Rik Smits (SV Waalwijk) had weer een goede score en won daarmee met overmacht de gouden beker bij de stap 2 gediplomeerden. Stijn Hovers (Vughtse Toren) deed de laatste speeldag niet mee, maar zijn zilveren beker bij stap 2 kwam niet in gevaar. Mats Habraken (Vughtse Toren) scoorde genoeg om daar in het eindklassement naar plaats 3 te stijgen.

Van de stap 3 en hoger deed alleen Stefan Olree (De Drie Torens) mee en haalde de perfecte score. Hij passeerde daarmee ook de met schoolreis zijnde clubgenoot Tom Bastiaansen en de eveneens afwezige Delano Horsten (Waalwijk)

Het was een leuk seizoen, ondanks de late start en de onderbreking door de lockdown. Volgende keer is het hopelijk weer wat normaler, en graag met veel meer deelnemers!