Start boekenverkoop

Bovenstaande is een quote uit het boek de Koning van J.H. Donner. Het boek staat er vol van quotes als deze en meer. Kom langs om zelf een boek uit te zoeken, want onze boekenverkoop is van start gegaan.

De Koning van J.H. Donner

“Grote mogelijkheden tot ontwikkeling zitten er niet meer in. Misschien zal hij nog iets minder nerveus worden – zijn nagelbijten onder partijen is werkelijk griezelig – en daardoor nog moeilijker te verslaan zijn, maar een wereldkampioen zit er mijns inziens niet in.” Donner over Bobby Fischer in het Elseviers Weekblad, 6 september 1958. Daarna zou Fischer van ’72-’75 wereldkampioen schaken worden.

“Oorspronkelijk heete hij Niemzowitsch, maar een vergeten ‘e’ op zijn paspoort introduceerde hem als Nimzowitsch in de schaakwereld. Toen hij over zijn eerste verlegenheid heen was, bleek dit niet meer te herstellen.” Leuk feitje voor als je de volgende keer Nf6 speelt op 1. e4.

” Een randgeval als bijvoorbeeld Najdorf, die jaren lang iedereen aanklampte met “Was halten Sie von meinen Stellung, spiele ich nicht genial” – hij vroeg dat zelfs een keer aan mij toen ik met hem speelde….”

Boekenverkoop

Dit boek stond bij de schaakclub op de plank en heb ik tijdens de afsluitende avond op de kop kunnen tikken voor enkele euro’s. Ik zag dat er nog een exemplaar was naast tientallen zo niet honderden boeken die we ook van de hand gaan doen voor de verhuizing. Wil je werken aan je openingen of zoek je een boek zoals dat van Donner, kom dan gerust langs op 24 of 31 juli. Vanaf 1 euro kan jij je eigen pareltje uitzoeken.